250 gr hvetemel
250 smør
90 gr sukker
Eltes raskt sammen i foodprocessoren eller for hånd.
For hånd vær rask, så smøret ikke smelter
Hvis deigen blir varm, legg den i kjøleskapet litt.
Når man bruker maskin så det kun et minutt eller to, så da kan man ta deigen med en gang
Smør en form, trykk deigen ut i formen. Bruk fingrene, det er det kokker gjør:)
Smør utover en pakke Tine vaniljekrem, eller en annen sort hvis du foretrekker det
Del tre epler i skiver og fordel de i formen( tror jeg brukte 3:))
Strø på sukker
Stekes 200 grader ca 35-40 min
Fillern at jeg skulle lage innlegg om denne nå, jeg fikk så lyst på eplekake, for nam, den er så god.
Den er faktisk så god at jeg har lagd den dusinvis av ganger, helt siden jeg lærte å lage den på skolekjøkkenet på ungdomsskolen.
Jeg gumler innpå i dag 🙂 og den der så deilig ut.. men JEG kan jo ikke bake 😀
Dette så jo bare superdeilig ut <3
frodith: Den er så enkel at du nesten ikke kan kalle det å bake:)
passion4lifeandtravel: Jepp, nam, tror jeg må bake en i dag:)
D såg godt ut!
Ser ka me ska ha i lunsjen neste uke, Mariann! 🙂
Grethe: Hehe, har ikke lov å spise sånn midt i uken jeg:))
Nam denne ser god ut. Jeg bruker også vaniljekrem under eplene, men i en meg «kakete» oppskrift. Tror jeg må prøve din variant i helgen. Fikk epler av en kollega dom egner seg til kake
Ja den er god 🙂
Dette var fast fredagskake i lange tider, etter at vi fikk oppskrift på skolekjøkkenet. Pappa elska den, som de fleste andre.😊
Denne MÅ jeg prøve, ser nydelig ut 😋
Tusen takk for at du deler slike små “øyeblikk av pur lykke”, som jeg synes alle typer kake med epler i er 🥰
Kan man fryse denne eplepaien. Hilsen Oddrun stoll
Ja 😊
Tusen takk for snart svar😊. Må teste den ut på familien til søndag, da denne paien din ser utrolig god ut👍