Jeg er motstander av å kaste mat.
Når vi må kaste mat, vi må jo det av og til, ja da kaster vi pengene i søpla.
Jeg hørte nettopp på TV at vi kaster hver 5. Bærenett vi kjøper.
Det må da vel være inklusiv innpakning, tror dere ikke?
Vi kan vel ikke kaste så mye mat?
Når jeg har hel kalkun nyttårsaften, fryser jeg restene i passe porsjoner.
Her jeg litt kraft eller saus, fryser jeg det sammen med kjøttet.
Denne dagen fant jeg en sånn boks i fryseren.
Etter ferien har jeg nemlig hatt en “bruk hva du har i fryseren ” aksjon.
Den aksjonen skal fortsette utover høsten.
Ingredienser: Kalkunrester( eller andre rester av kjøtt eller fisk), bacon, blomkål, champignon, purreløk, blåmuggdressing,( eller litt blåmuggost), fløte, smør og mel til steking og jevning
Jeg surrer litt bacon først, har så i purreløk og et par champignon. Lar det surre litt før jeg strør på litt mel, blander det godt inn og sper med litt fløte og vann. Jeg lar sausen koke noen minutter og lar den være litt tjukk for det er litt kraft sammen med kjøttet.
Jeg har så i et halvt blomkål i små buketter. Det får koke ett minutt eller to, før jeg blander inn kjøttet. Kjøttet må ikke koke lenge for da blir det tørt. Jeg rører og inn en boks med Remas blåmuggdressing.
Den milde blåmuggsmaken sammen med den gode sausen, var bare nydelig.
#kalkun #kalkunrester #blåmuggdressing
Det der er nok godt ja 🙂 Jeg skal spise på hotell i helga 😀 hi-hi
Og jeg skal siste på Arthur Findlay, hele uken fra neste helg 🙂 Jippi. Der har de så god mat og nydelige kaker og desserter 🙂 kos deg 🙂 frodith:
Takk for tips til god mat :)) Jeg kaster ikke mye, men etter gutta flytta er det veldig lett å kjøpe inn passelig med råvarer :)) Og jeg lager som regel pytt i panne eller noe om jeg har rester :)) God helg <3
Ja, pytt i panne er godt 🙂 annebe:
Så godt detså ut! 🙂
elisebr: Jepp, det var kjempegodt, skal gjentas 🙂