Charles Belfoure, Arkitekten i Paris

Charles Belfoure, Arkitekten i Paris

Impulskjøp, 3 for kr 199,- Boklageret

Dette var en bok jeg likte godt. Den var spennende, men siden det handler om hvordan nazistene gikk frem i Frankrike under 2.verdenskrig, er det også trist lesestoff.

Forfatteren har tatt utgangspunkt i eget yrke, arkitekt. Han ble inspirert av historien i England, der de gjemte katolikker i hemmelige rom i hus. Han så derfor for seg at dette kunne bli gjort i Paris for å skjule jøder som var på flukt.

Anbefales

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug.

Vil du , kan du lese litt fra boken her:
https://www.aschehoug.no/nettbutikk/arkitekten-i-paris-aco.html

Krig, kjærlighet og karriere – i “Arkitekten i Paris” havner den begavede arkitekten Lucien Bernard i et svimlende krigsdrama mer eller mindre mot sin vilje. Fortellingen starter i Paris i 1942. Bernard sliter med å få oppdrag og tjene penger til familien under 2. verdenskrig. Men en dag får han et tilbud fra en av byens rikeste menn. Oppdraget vil kunne gjøre ham rik – men også kanskje få ham drept. Det han trenger å gjøre er å tegne hemmelige skjulesteder for jøder, som er så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem. Han takker ja, men da et av Luciens gjemmesteder feiler katastrofalt, blir det også svært personlig for ham. Han skjønner at uskyldige liv står på spill, og at det bare er han selv som kan redde dem.

“Arkitekten i Paris” får oss til å tenke på hva vi skylder hverandre og hvor langt vi vil gå for å gjøre det riktige. Dette er en gripende historie som kan minne om “Schindlers liste”

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg