Laila Ibrahim, Gule krokus om våren

Laila Ibrahim, Gule krokus om våren

Bok kjøpt etter anbefalinger på bokgruppene. Når noen anbefaler en bok, lagrer jeg bildet av boken, så jeg skal huske den. Ofte legger jeg de inn i bokelskere.no under en bokhylle som heter Skal kjøpe.

Dette var en fin bok, jeg likte den godt. Det jeg ser er at forfatterne nok stjeler ideer fra hverandre for jeg lurte på om jeg hadde lest boken før, for det var situasjoner som virket kjent. Men jeg tror ikke jeg har lest den.

Barn blir knyttet til de som tar seg av dem. Det er nok mange barn rundt om i verden som knytter seg til barnepikene sine og savner dem når de reiser igjen.

Elisabeth savner Mattie og når hun selv blir voksen, må hun ta avgjørelser om hun skal ha slaver i husholdningen og hvem hun vil gifte seg med. Hvilke holdninger kan hun leve med?

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm

Bare sekunder etter at Lisbeth Wainwright er blitt født på en diger plantasje i Virginia, blir hun overlatt til Mattie, en av plantasjens slaver som skal være amme for barnet. Fra da av opptrer Mattie som stedfortreder for Lisbeths mor. Hun mater henne, synger henne i søvn og trøster henne om natten. Men det å være mor for Lisbeth, har revet Mattie bort fra hennes egen tre måneder gamle baby, Samuel, som er igjen i slavekvarteret.

Bildet under viser hvordan historien kom til forfatteren.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg