Eowin Ivey, Den glitrende snøen ved verdens ende

Eowin Ivey, Den glitrende snøen ved verdens ende

Dette er forfatteren bak den vidunderlige historien Snøbarnet.

http://lillasjel.blogg.no/1464783617_bker_lest_mai_2016.html

Dette er en helt annerledes historie, da den er basert på virkelige hendelsen, en ekspedisjon til Alaska i 1885.

Vi får følge flere historier i denne boken. De som er på ekspedisjonen og de som venter hjemme, samt historien til Walt og Josh som brevveksler om den historiske samlingen av brev og gjenstander fra den tiden.

Jeg brukte mange sider på å komme inn i boken, for datoene er så springende. Diverse brev, annonser fra aviser, osv, dukker plutselig opp med en helt annen tidsangivelse, så man må holde tunga beint i munnen. Forfatteren tar nemlig for seg alle de tingene som Walt sender til Josh for at han skal gå gjennom de for arkivering.

Det gikk derfor over 150 sider før jeg var fengslet. Da hadde jeg liksom skjønt at det er ikke noe system og at man må bare ta de oppdateringene som kommer, uten at tiden bestandig spiller noen rolle. Vi følger mest Oberstløyntant Allen Forrester, som skriver dagbok og kona hans Sophie, som blir en ivrig fotograf mens un er alene. I tillegg skriver også en av de andre dagbok underveis.

De møter litt av hvert de som drar ut på denne ekspedisjonen og spenningen ligger jo også i det om de vil komme seg velberget gjennom dette harbarkede landet.

Ja jeg likte boken, det var en fin og annerledes roman og lærerik også, men er litt skuffet over at det ikke var en nydelig historie som Snøbarnet var. Det var dette med de forventningene vi har på forhånd, når en forfatter har skrevet en bok man liker svært godt.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Panta forlag og de har også sponset boken

http://pantaforlag.no/

Med bare en liten gruppe menn leder Allen Forrester en ekspedisjon inn i det utemmede og uoppdagede Alaska. Året er 1885 og alle tidligere oppdagelsesreiser til Wolverine River har endt med tragedie. Allen og hans menn visste de kom til å oppleve sult og fare, de var mindre forberedt på at grensen mellom menneske og villdyr, mellom levende og døde, ikke var så klar som de trodde. De var ikke forberedt på følelsen av å trues på livet av en større mystisk kraft. 

Samtidig møter Allens unge gravide kone, Sophie, sine egne utfordringer. I løpet av ett skjebnesvangert år kjemper paret på hver sin kant for å kunne forenes igjen. 

Sannhetene Allen og Sophie oppdager i sin kamp for kjærligheten, forandrer livenes deres for alltid! De endrer også livene til dem som leser brevene og dagbøkene deres lenge etter at de selv er borte…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg