Mary Lynn Bracht, Hvit Krysantemum

Mary Lynn Bracht, Hvit Krysantemum

Det er en ting som er fantastisk  og det er mangfoldet av bøker og forfattere.

Hvit krysantemum føyer seg inn i rekken av Må bare lese bøker. Et trist tema, kvinner som blir brukt som slaver under kriger for å tilfredstille menns behov. Det aller mest tragiske er at det har ikke tatt slutt, men at det er sånn den dag i dag. Er det ikke ille nok at man går til krig mot hverandre om ikke man helt frivillig går løs på forsvarsløse kvinner og barn. Denne gangen er det fra krigen i Korea, 1943.

Boken er veldig bra skrevet og jeg anbefaler den sterkt. Vi følger historien til to søstre, Hana som redder søsteren og blir tatt selv som slave og den yngre søsteren som sliter med skyldfølelse fordi hun fikk gjemt seg og slapp unna.  Mary Lynn Bracht er debutant men jeg håper inderlig hun har flere historier å fortelle.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Gyldendal, som også har sponset boken

https://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Hvit-krysantemum

Korea, 1943. Hana har levd hele livet sitt under japansk okkupasjon. Hun er haenyeo, kvinnelig havdykker, og har en selvstendighet de færreste kvinner kan gjøre krav på selv i våre dager. Alt endrer seg den dagen Hana redder sin yngre søster fra en japansk soldat. Hana blir selv blir fanget og transportert til Mandsjuria, en japanskokkupert del av Kina, der hun tvinges til å bli «trøstekvinne» i et militærbordell. Men havdykkerne er sterke og kraftfulle kvinner. Hana skal finne veien hjem.

Sør-Korea, 2011. Emi har i over seksti år forsøkt å fortrenge hva søsteren ofret for henne, men hun må forholde seg til fortiden for å finne fred. Hun ser at hennes barn og hennes eget land heles fra krigens sår ? men kan hun selv komme seg hinsides traumene og finne tilgivelse?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg