Tortillalomperester

 

Her i huset er vi glad i taco slik de fleste nordmenn er.

Og som i de fleste hjem har vi ulike preferanser for hvordan vi spiser det.

Noen vil ha vanlige lomper, noen lompebåter, store eller små, noen små eller store brett mens andre ønsker de tradisjonelle skjellene.

Og bestandig blir det rester.

Lomper og lompebåtene hiver jeg i fryseren. Når jeg har samlet opp noen, lager jeg restemåltid en lørdagskveld.

Denne gangen hadde jeg 6 små lompebåter og en stor lompe igjen fra fredagstacoen.

I fryseren fant jeg en pk strimlet svinekjøtt. Man kan bruke hvilket kjøtt man liker eller gå vegetar. Veldig godt med bønner i.  I kjøleskapet hadde jeg igjen fra tacoen rødløk og mais. I tillegg hadde jeg litt sopp,  et fedd hvitløk, en chili,  litt aubergin og paprika.Jeg hadde også litt spizy Salchichonpølse. Her kan man ta hva man har og hva man liker. Jeg surret det litt i panna for å mykgjøre det og gi det litt smak. Salt og pepper.

Jeg fyller i formene og lompen, topper med litt rømme og ost. Det gjør ikke noe om formene er blitt litt harde for når de kommer i ovnen bli de myke av fyllet men sprø ytterst uansett hvordan de er i utgangspunktet, knallgode.

Inn i ovnen 200 grader, ca 20 min

I tillegg hadde jeg noen restepoteter som jeg spicet opp litt som fikk steke sammen med, men dette er ikke nødvendig. Dette ble skikkelig godt. Og så har man så god samvittighet etterpå når man vet at man har spist mat som lett blir kastet.

Så var det bare å vaske resteskålene.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg