Erica James, Det lille pianohuset

Reklame |

Jeg trodde jeg hadde lest Erica James før, men nå er jeg sannelig ikke sikker. Jeg har sett på de to andre bøkene på norsk, Alt i ett øyeblikk og Lyden av en lerke og jeg kjenner de ikke igjen, så da har jeg nok noe til gode. De hopper nok inn i bokhyllen etterhvert. Dette er fine, lettleste feriebøker, ren underholdning.

Jeg synes Det lille pianohuset var en fin fortelling. Det handler om hvordan det er å være i en familie og at livet er dyrebart. Det er både oppturer og nedturer når man er familie, ikke noe er rosenrødt og man må selv velge riktig for å ha det best mulig. Man kjenner ikke morgendagen, det er helt sikkert, noe de får erfare Mia Channing og hennes familie.

Erica James har allerede solgt over 50000 bøker i Norge og jeg er overbevist om at det antallet kommer til å stige hvis hun fortsetter på denne måten.

Jeg stusset dog over et par ord i boken, er ikke vant til fremmedord i denne type bøker. Kanskje er det bare for meg disse ordene er ukjent?

Skjærmyssel er et ord jeg aldri har hørt før. Betyr: mindre trefning, tilfeldig sammenstøt; (fig.) ordstrid, krangel

Eskapisme :Eskapisme, virkelighetsflukt; i moderne litteraturkritikk om den litteraturen som ved å romantisere virkeligheten flykter fra den, eller også om de tendenser i diktningen som antyder en bevisst eller ubevisst trang til å flykte fra de problemene som den historiske og sosiale virkeligheten medfører. Begrepet brukes så godt som utelukkende i negativ betydning

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bastion forlag som også har sponset boken.

https://www.facebook.com/BastionForlag/

Hvis du åpner linken under, hører du Erica James fortelle om åpningsscenen i boken.

https://www.facebook.com/BastionForlag/videos/1673671872714447/?q=bastion%20forlag

Alle har et sted de lengter til ?

Owen Fletcher flytter tilbake til den vakre landsbyen Little Pelham, 30 år etter han reiste derfra. Han er klar til å starte på nytt, i huset som betydde så mye for han ? det lille pianohuset.

Mia Channing ser ut til å ha et ha et tilsynelatende misunnelsesverdig liv: et vakkert hjem, et lykkelig ekteskap, en god jobb og tre barn hun elsker. Men den vellykkede tilværelsen hun har bygget opp, står snart i fare for å rase.

Møtet mellom Owen og Mia gir dem begge en sjanse til å omfavne livet på nytt. Men da må de også våge å ta et oppgjør med seg selv.

Erica James slo igjennom i Norge med romanen Alt i et øyeblikk i 2016, og gikk rett inn på bestselgerlisten med Lyden av en lerke i 2017. I sin siste roman, Det lille pianohuset, skriver hun nok en gang på sitt særegne og nydelige vis fra den engelske landsbygda.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg