Selfies, Jussi Adler-Olsen

Selfies, Jussi Adler-Olsen.

Adler-Olsen er en av mine favorittkrimforfattere. Jeg liker godt å følge Carl, Assad, Rose og Gordon i avdeling Q. Nå er Rose i en dyp psykisk krise og vennene hennes prøver å hjelpe henne.

Det er mye som foregår i Selfies, nesten for mye synes jeg. Ja, spennende og fengende, men også litt sært denne gangen. En småskrullete saksbehandler på sosialkontoret finner ut at hun vil ta livet av en rekke klienter som hun mener er udugelige som mennesker. Noen av disse udugelige på sin side, begår kriminelle handlinger, både ran og drap for å skaffe seg penger. I tillegg er det etterforskning av to mistenkelige dødsfall der ofrene er slått i hodet så de døde av det. Og sakte, men sikkert møtes så disse historiene i et surrvarr uten like. Det kan bli litt for mye av det gode også, synes jeg og ganske så lite realistisk. Så Selfies synes jeg er den dårligste av alle bøkene om avdelig Q. Likevel kan jeg ikke unnvære den heller, for jeg må jo følge med særingene i kjelleren av politihuset. Så jeg venter på neste bok om Carl og co. I mellomtiden tenkte jeg å lese Hun takket gudene som ikke er en Avdeling Q bok.

Jussi Adler-Olsens hjemmeside:
http://jussiadlerolsen.dk/?page=forside

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug, som også har sponset boken.

https://www.aschehoug.no/

Adler-Olsen er endelig klar med sitt 7. bind om Avdeling Q. Det danske førsteopplaget er på hele 200.000 eksemplarer! I Selfies gjør han atter en gang det han kan best: å skildre smerten og kampen for å overleve maktesløsheten.

Avdelingen står i fare for å legges ned på grunn av lav oppklaringsprosent. Rose er sunket ned i en dypt psykotisk tilstand, knyttet til en mørk fortid. Men snart hoper nye og intrikate saker seg opp for Carl, Assad og Gordon:
Tre unge jenter som lever på sosialstøtte, bestemmer seg for å rane en nattklubb når pengene de får fra det offentlige ikke strekker til. Saksbehandleren deres er ensom, bitter og alvorlig syk. Hun hater de kravstore klientene sine, og legger en djevelsk plan for hvordan hun skal hevne seg på dem.

En eldre kvinne blir funnet drept i Kongens Have. Tilsynelatende er disse hendelsenene helt uavhengige av hverandre, men etter hvert skal det vise seg å være en sammenheng mellom dem.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg