Uten vesentlige feil eller mangler, Linda Skomakerstuen

Uten vesentlige feil eller mangler, Linda Skomakerstuen

Jeg som ikke liker humoristiske bøker, har lest flere av de denne høsten. Denne gangen, fornøyelig krim, uten blod og gørr, men jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg humret og lo. Vi følger Elvira, som er revisor og bor i Risør. Hun er et fornøyelig menneske med et litt traumatisk liv. Hun er veldig glad i den pensjonerte jordmoren, som bor i nabohuset og tar det veldig tungt når hun blir funnet død. En ukjent kvinne som ble observert på besøk hos jordmoren, forsvinner plutselig og de finner jakka hennes drivende i sjøen. Alt ligger an til at her er det både ett og to mord på gang og Elvira jobber med saken. Om ikke det var nok så dukker det opp en irriterende mann som hun ikke kan fordra.

Morsom bok, til gubbens fortvilelse måtte jeg bare ha høytlesing. Han er ikke så glad i å bli forstyrret med min lesing når han er dypt nede i sin egen bok, men jeg måtte bare når de morsomme avsnittene kom.

Som når hun er på marked:

Jeg rister høflig på hodet og går videre til et bord som flyter over av ull i alle mulige farger. En lut bodkone sitter på en campingstol og smeller strikkepinnene sammen med noe som ligner hat. Jeg er villig til å sette en tusenlapp på at hun har strikket ved giljotinen i et tidligere liv. Skal det være raggsokker? Bodkona resier seg og holder opp et par som klør lang vei. Men de er ikke like store, ler jeg. Hun skuler på meg, munnvikene peker nedover. Vet du ikke at den venstre foten pleier å være større enn den høyre, sier hun. Folk vil vel ha sokker som passer til føttene.

 

Boken er sponset av og bilde og tekst hentet fra Gyldendal

http://www.gyldendal.no/

Elvira er revisor og skjønner ikke helt vitsen med andre mennesker. Når hun ikke sitter nedsunket i kalkyler og regneark, holder hun omgivelsene på trygg avstand fra den hvitmalte stua si i enden av Lille Trappegata.
  
Slik kunne det fortsatt, men en dag skjer det noe. Den pensjonerte jordmoren som bor i nabohuset dør, og kvinnen som leier stua på toppen av heia forsvinner på mystisk vis. Elvira er overbevist om at noen i den lille sørlandsbyen ruger på en mørk hemmelighet.
    
Med skarpt revisorblikk og jordmorens innpåslitne hund på slep tar hun saken i egne hender. Motvillig blir hun nødt til å snakke med menneskene rundt seg, som kanskje ikke er så ille likevel. Og når Elvira minst venter det, dukker den velstående mannen fra Engholmen opp, herregården som inntil nylig har stått tom i årevis.

Litt om forfatteren

http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Debutanten-Skomakerstuen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg