Den digitale festning, Dan Brown

Dan Brown er en av de forfattere jeg liker svært, svært godt. Bøkene hans er så annerledes enn andre krimbøker og veldig spennende. Jeg har lest alle bøkene hans om Professor Robert Langdon, men jeg har ikke lest de to der han ikke har hovedrollen, Den digitale festning og Iskaldt bedrag. Den digitale festning er den første boken Dan Brown gav ut, i 1998.  Når jeg var på cruise i sommer fant jeg Den digitale festning i biblioteket så den fikk være med meg hjem. Jeg bruker bestandig plukke med meg bøker der det er bibliotek på hoteller og jeg legger så igjen alle jeg selv har lest. Så nå har Den digitale festning flyttet fra Independence of the seas til Terazza de Amadores.

 

Den digitale festning har handlingen lagt til NSA, USAs mektigste og hemmeligste etteretningsorganisasjoner. Ingen vet at de eksisterer. De knekker hemmelige koder med hele verden som nedslagsfelt. 

Alle koder løses superraskt med deres programmer men plutselig får de inn en kode som maskinen ikke klarer å knekke. Dette skal være helt umulig så nå starter kappløpet for å finne ut hvorfor dette skjer og hvordan det umulige likevel kan være mulig.

Hvis de ikke får reddet programvaren kan alle få tilgang til all av hemmelig informasjon over hele verden. 

I likhet med alle Dan Browns bøker vet man ikke hvem som er venn og hvem som er fiende.

Litt treg i starten, men så er man fengslet helt til siste side er over og jeg tenker, å nei, nå er det bare en Dan Brown bok jeg ikke har lest. Han kom jo med en ny i høst, Opprinnelse, så nå blir det lenge til neste gang. 

Anmeldelsen av Opprinnelse finner du her:

http://lillasjel.blogg.no/1507744219_opprinnelse_dan_brown.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg