Jeg skulle ha middagsgjester.
Shopping for ingredienser var ikke noe alternativ.
Ikke orket jeg å bruke mye tid på å lage den heller.
Hva gjør en da?
Jo stikker hodet ned i fryseren og roter rundt.
Der dukker det opp 2 pk karbonadedeig.
Kjøttkaker i brun saus er bestandig godt , men jeg gidder rett og slett ikke steke kjøttkaker i dag.
Jeg har karbonadedeigen i foodprossesoren.
Jeg kjører den litt sammen med 2 Ts salt og litt pepper.
Deretter sper jeg den med to egg og 3ss potetmel, før jeg blander inn 1 dl fløte og deretter vann til passe deig.
Jeg planla å ha i en ss tomatpuré men så så jeg noen cherrytomater på benken og vips ble de kjørt sammen med deigen.
Opp i formen og inn i ovnen, ca 1 time, vannbad 200 grader
Tilbehør er rødløk, gulrot og blomkål surret i litt smør, poteter og makaroni
Kjøttpudding er superenkelt og får du rester er det også godt å spise på brødskiva.
Det både hørtes og så godt ut 🙂 Og lettvint. Noe for Frodithen også 😀
Ja, superenkelt, tar bare litt tid å steke 🙂 kan hende det er nok med 45 min 🙂 frodith:
Kjøttpudding er godt, men jeg tror faktisk ikke jeg har laget det selv noen gang… Her bør jeg skjerpe meg og gjøre noe med det! Mamma laget alltid det når vi bodde hjemme. Vet ikke hvorfor jeg ikke har prøvd meg på dette, kanskje jeg bare trengte en påminnelse 🙂
Ja, det er jo så enkelt så kjør i gang 🙂 margarites:
Hjemmelaget helt fra bunnen og samtidig lettvint. En trenger mindre fett også når en steker i form i vannbad. Og tilbehøret hørtes godt ut. Tenker gjestene satte pris på dette! 🙂
Ja, tror de likte det 🙂 karidansen:
Kjøttpudding er uten tvil mye enklere å lage en kjøttkaker, men jeg elsker å kneke potete i sausen, og da er kjøttkaker bedre:-)))))). Men formen må være der for man skal makte å gidde å lage til mange, helt klart. Men uansett er det jo hjemmelaget, og da er det alltid utrolig godt. Klapp deg selv på skulderen og etter på gir du deg selv en god klem :-))))
Ja, er enig 🙂 ikke noe slår kjøttkaker 🙂 morsmiddag: