2 PK Karbonadedeig
Vil du ha potetstappe, så sett på potetene før du gjør noe annet.
Hvis den er saltet når du kjøper den, tilsett 2 ts salt ekstra og la den gå i foodprocessoren, eller arbeide for hånd til den er seig
Min versjon spes med 2 egg, 2 ss potetmel, pepper,1dl fløte og ca 2 dl vann, spe med litt væske i gangen for hvis ikke blir deigen fort tynn
Dypp hendene i vann og form til kaker eller bruk en skje, og så trykkes de litt flate med en gaffel, og her i gården bryr vi oss ikke om fasongen. De skal ikke ut for salg, bare spises
Mens karbonadene stekes, kuttes champignon
Surres i litt smør, strø på mel og spe med en liten skvett fløte og litt vann,litt i gangen så det ikke klumper seg, til passe tykk saus
La den koke noen minutter
Når karbonadene er ferdig, stekes løken ,bruk samme smøret. Jeg vasker aldri pannen imellom stekingene for da får jeg med den gode smaken
Også i dag ble vi flere enn beregnet men et dypdykk i fryseren gav et funn av en kveil middagspølse så da ble det nok til alle, også i dag
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Som alltid ser middagene dine så ‘dig’ ut, og får ofte fine mattips av deg <3 Så takknemlig for at du deler <3 ha en kos fredagskveld <3
passion4lifeandtravel: Kjempebra:) Fin kveld ønskes deg og:)
Det hender jeg lager karbonader fra bunnen, men jeg kjører det aldri i foodprosessor. Jeg liker ikke så godt helt myk deig. Også har jeg aldri sopp til. Du verden her har jeg jo en ny rett til oss to her hjemme. Takk skal du ha!
torhild elisabeth granli: For å sitere en dame som har blogget snart et år: Vær så god, det var da så lite