Kalkunfilet med poteter, waldorf og fløtesaus
2 Kalkunfileter stekt i stekeposer, 170 gr, sett i steketermometer. Skal ha en kjernetemperastur på 65-68 grader
Saftig og godt kjøtt. Filetene finnes i frysedisken, de er ferdig marinerte, men jeg hadde på litt ekstra pepper.
Smelt smør, rør inn mel og spe med kraften fra kalkunen og fløte, salt og pepper. Jeg surrer et par champignon i smøret før jeg har i mel, for jeg synes den får ekstra god smak da
Waldorfsalat
1 boks fløte piskes, må ikke sprekke, så ikke ha den for tykk
ca en halv pose majones røres i
ca 1-2 ss sukker, vær forsiktig, smak deg frem, for søt waldorf er ikke godt
ca 1-2 ss sitron, også her, smak deg frem, men sitron fremhever smakene i salaten så den blir mye friskere på smak
4 epler
nesten 1 eske druer
2 stilker stangselleri
1 liten boks ananas, eller fersk ananas
100 gr walnøtter
Blandes forsiktig inn i kremen
Ser ikke så verst ut, gjør det vel?
Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Ikke dte verste jeg vet heller.
I gode og onde dager!: Nei, det er godt ja:)