KALKUNFILET OG WALDORFSALAT

Kalkunfilet med poteter, waldorf og fløtesaus


 2 Kalkunfileter stekt i stekeposer, 170 gr, sett i steketermometer. Skal ha en kjernetemperastur på 65-68 grader

Saftig og godt kjøtt. Filetene finnes i frysedisken, de er ferdig marinerte, men jeg hadde på litt ekstra pepper.

 Smelt smør, rør inn mel og spe med kraften fra kalkunen og fløte, salt og pepper. Jeg surrer et par champignon i smøret før jeg har i mel, for jeg synes den får ekstra god smak da

 

Waldorfsalat

1 boks fløte piskes, må ikke sprekke, så ikke ha den for tykk

ca en halv pose majones røres i

ca 1-2 ss sukker, vær forsiktig, smak deg frem, for søt waldorf er ikke godt

ca 1-2 ss sitron, også her, smak deg frem, men sitron fremhever smakene i salaten så den blir mye friskere på smak

4 epler

nesten 1 eske druer

2 stilker stangselleri

1 liten boks ananas, eller fersk ananas

100 gr walnøtter

Blandes forsiktig inn i kremen

Ser ikke så verst ut, gjør det vel?

Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg