Ja, mange rynker nok på nesen når jeg sier spekesild.
Det er nok ikke den fisken det selges mest av på butikken og det blir nok ikke dette blogginnlegget jeg får meste lesere på.
Men nå er jeg av gamlesorten da, som liker spekesild en gang i blant.
Sett på poteter og kok kål
Silden vannes ut ca 3-4 timer i halvparten melk og halvparten vann
Rå løk hører til
Når kålen er kokt, deler jeg den med kniven rett i dørslaget, her skal det være lettvint
Lager hvit saus med jevning og salt og pepper, voila kålstuing
Husk rødbeter eller sylteagurk og flatbrød med SMØR. Nam
Hvis du ikke spiser opp all silden, del den i biter sammen med løk og rødbeter, ha på litt rømme, litt majones, litt pepper og spis den som salat på brødskiva. Kjempegodt
Jeg hadde 2 fileter pr person og det spiste vi opp så ikke salat på meg denne gangen
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20973108)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20973108)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Det sitter ei her i stolen som rynker på nesen og grøsser, bare med tanke på sild… Jeg hadde foreldre som elsket sild. Etter at mamma ble igjen alene så hadde hun lagt silden i en sånn hvit blanding. Jeg trodde det var en skål som var skitten som sto i bløt, så jeg tømte alt i vasken. Skal si jeg ble lang i maska når fisken ploppet ut, hehehe!! Jeg har smakt det, men det blir nok aldri noen favoritt!!
Vera Lynn: Hehe, nei det er nok mange som har mange dårlige minner om sild:) Jeg måtte le, for en jeg kjenner blir så sulten av matbloggene mine så jeg får ikke snakke om dem, men nå skrev hun at denne ble hun ikke sulten av,hehe
Mmmmmm dette så veldig godt ut…lenge siden jeg har spist sild nå.
I gode og onde dager!: Ja, det er godt innimellom med sild, men jeg er det er nok mange som ikke er enig med oss:)