SVINESTEIK MED BRUN SAUS

Jeg skjærer av svoren, ruter den opp og har den på en rist øverst i ovnen. Jeg har en plate under så fettet kan renne av. For å rute opp bruker jeg en sånn liten kniv med et barberblad i. Praktisk og rask å bruke. Husk salt og pepper

Steken krydres og stekes. Kan godt gjøres dagen før.

Surres sammen med løk og en gulrot, hvis du har. Legges i form, jeg bruker Tupperware ovnsform med lokk.

Kok ut pannen og tøm kraften over steika

175 grader varmluft til steika er ferdig, bruk termometer, ca 75 grader er vel passe. Ta ut svinesteika og la den hvile.

Sett på overvarmen på 225 grader så svoren får siste finish, følg nøye med for det går ganske fort.

Mange bruker grill men jeg liker ikke det for jeg synes den blir så fort brent

Sprø ble den, men litt for lenge stekt, sånn er det med hobbykokker, man skal ikke late som om alt er perfekt:)

Steika ble veldig saftig

Jeg bruker margarin når jeg skal brune saus for smør blir brunt. Skal du bruke smør må du først smelte det og så bruke kun det som er klaret, ikke melkefettet.

Det er enklere med margarin. Jeg smelter margarin, rører inn mel og lar det brunes. Rør hele tiden, for plutselig er den brent, særlig på induksjonsovn går det rasende fort.

Det trenger ikke være mørkebrunt, for man kan bruke sukkerkulør i tillegg for brunfargen. Jeg synes ikke sausen blir så god hvis den er for mye  brunet. Spe med kraften fra steken, en bitte liten fløteskvett og en skje eller to rømme, eller litt brunost er og godt i brunsaus. Smak til med salt og pepper


Ble servert med kål på to måter, surkål og nykål, poteter og tyttebærsyltetøy

Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg