Jeg skjærer av svoren, ruter den opp og har den på en rist øverst i ovnen. Jeg har en plate under så fettet kan renne av. For å rute opp bruker jeg en sånn liten kniv med et barberblad i. Praktisk og rask å bruke. Husk salt og pepper
Steken krydres og stekes. Kan godt gjøres dagen før.
Surres sammen med løk og en gulrot, hvis du har. Legges i form, jeg bruker Tupperware ovnsform med lokk.
Kok ut pannen og tøm kraften over steika
175 grader varmluft til steika er ferdig, bruk termometer, ca 75 grader er vel passe. Ta ut svinesteika og la den hvile.
Sett på overvarmen på 225 grader så svoren får siste finish, følg nøye med for det går ganske fort.
Mange bruker grill men jeg liker ikke det for jeg synes den blir så fort brent
Sprø ble den, men litt for lenge stekt, sånn er det med hobbykokker, man skal ikke late som om alt er perfekt:)
Steika ble veldig saftig
Jeg bruker margarin når jeg skal brune saus for smør blir brunt. Skal du bruke smør må du først smelte det og så bruke kun det som er klaret, ikke melkefettet.
Det er enklere med margarin. Jeg smelter margarin, rører inn mel og lar det brunes. Rør hele tiden, for plutselig er den brent, særlig på induksjonsovn går det rasende fort.
Det trenger ikke være mørkebrunt, for man kan bruke sukkerkulør i tillegg for brunfargen. Jeg synes ikke sausen blir så god hvis den er for mye brunet. Spe med kraften fra steken, en bitte liten fløteskvett og en skje eller to rømme, eller litt brunost er og godt i brunsaus. Smak til med salt og pepper
Ble servert med kål på to måter, surkål og nykål, poteter og tyttebærsyltetøy
Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg