50-60 min
Her en dag fikk jeg så lyst på potetstappe
Hjemmelagd potetstappe, nam
Tenke tenke, jeg har ikke pølser
Jeg har en pk kjøttdeig, litt løk, et par paprika,2 champignon, 2 fedd hvitløk, 2 små chili,2 bokser hermetisk tomat,
Skrell poteter og sett dem på koking
Kutt grønnsaker og surr lett, husk salt og pepper
Ha i to bokser hakket tomat og la dette koke ca 30 min
Mens poteter og tomatsaus koker, hiver du en pk kjøttdeig, 1 ts salt, pepper, i en foordprocessor, kjør til kjøttet er seigt. Spe med et egg, en ss potetmel, 1 dl fløte og litt vann
Jeg bruker jo aldri oppskrift så her går det på følelsen, Kjenn på farsen med en ss om den føles passe klar til steking
Fløte kan droppes, man kan bruke bare vann, eller melk hvis man vil det
Bruk skjeen og lag kjøttboller som brunes i pannen, jeg er som dere ser ikke opptatt av fasong
Har du ikke processor må du blande for hånd
Jeg hadde en bit med chorizo som jeg delte i strimler og surret litt, gir veldig god smak, men kan droppes
Her har kjøttboller og chorizo fått en fin brunfarge
Vi blander alt og lar det koke til kjøttbollene er gjennomkokt
Mens vi venter stamper vi potetene sammen med en klatt smør og sper med litt melk. Spe med litt i gangen så den ikke blir for tynn. Saltes og pepres til slutt.
Det ble snaddermat
Lag gjerne til flere dager i en gang. Gryten er god å varme opp igjen både til ris og til poteter eller med en brødskive til
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20642780)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
Ja, hva skal jeg med matprat når jeg har deg <3
Mmm....dette fikk jeg lyst på...lenge siden vi har hatt potetstappe, og det er jo så godt 🙂
Nok en gang, tusen takk for deilig mattips <3
passion4lifeandtravel: Glad for å kunne inspirere:)