Wok, kylling og nudler.
Inspirert av bloggen Alt asiatisk
https://www.altasiatisk.no/2021/12/stekte-nudler-med-kylling-og-gronnsaker/
Som dere vet, liker jeg å kjøpe mat som går ut dato.
Jeg fikk middagsbooking til klokken 18.00 så jeg måtte dukke ned i fryseren.
Jeg tok opp 2 pk kyllingstrimler, 450 gr, a kr 34,50
I skuffen lå en pakke eggnudler.
I en annen skuffe en boks bambusskudd og en boks bønnespirer?
Det må sies, som dere kanskje har forstått, at jeg har bestandig et bra utvalg i skuffer og skap.
Jeg liker å fylle opp, for da kan jeg lage mat uten å måtte planlegge handel.
Kjøttet marineres i 2 ss olje, 2 ss østerssaus, 2 ss maisenna, ca 15 min eller mer.
Kjøttet stekes i to omganger.
Jeg kutter 4 fedd hvitløk og 2 chili.
Surres sammen med kjøttet.
Jeg kuttet 1,5 paprika og 3 vårløk, som jeg hadde i sammen med kjøttet.
Samtidig kokte jeg 1 pk eggnudler 2 minutt, noen broccolibiter 1 minutt
Jeg blandet saus.
2 ss soyasaus, 2 ss søt soyasaus, 2 ss sesamolje, 1 ts salt, 1/2 pepper, 2 ss østerssaus, 2 ss sukker, 1 kyllingbuljongterning
Jeg blander nudler og broccoli, sammen med kjøttet og bambusskudd og bønnespirer.
Lokk på og får godgjøre seg 5-10 min.
Det ble veldig godt.