Tv-kvelden i går ble en ny actionkomedie.
Den var helt grei, men ikke så gøy som de lørdagskvelden.
Så var vi innom Hope street en tur før vi dro til Karibien igjen.
En facebookvenn la ut bilde av en gammel dukke hun hadde, som hun hadde lekt med som barn.
Jeg har også en dukke og to bamser som sitter her på rommet mitt og følger med.
Dukka og ene bamsen tilhørte ei tante. De på ei kiste hos henne, på utstilling og det var ikke lov å røre de.
Den andre bamsen fant jeg når vi ryddet etter en annen tante. Dette er nok gevinster fra basarer, for den bamsen lå i en papirpose i et skap og da måtte jo Mariann ha den med hjem. Men den har nok ikke fått kjørt karusell slik som bamsen til Mariann i sangen til Prøysen.
I dag har jeg kun lagd mat.
Jeg ba gjester til første rett på ukesmenyen. Torskebolinhos.
Fra denne kokeboken, Fisk til middag.
Det var et himla arbeid å rense fisken for bein.
Jeg er glad jeg begynte allerede i formiddag, med å koke fisk og potet.
Først renset jeg den en gang, plukket et haug med bein og tenkte jeg hadde fått ned alle.
Så renset jeg over en gang til og fant 16 nye.
Nå var det vel alle tenkte jeg, men en gang til og 12 nye bein.
Da altså var jeg sikker på at alle bein var borte.
Fornøyd begynte jeg å blande fisk, potetstappe, bacon og persille.
At det går an.
Nå var dette ei pakke torsk og ei pakke lange og ikke noe stor fisk, men heretter vil jeg ha filet.
Så lager jeg små baller som snus i mel, egg og panco.
Jeg lagde to baller for å teste.
De testet jeg til lunsj og var riktig fornøyd.
Jeg lagde chilisaus etter oppskriften, men den ble tynn som vann så jeg kokte den opp med litt maisenna og da ble den god.
Jeg rullet ferdig alle ballene før jeg begynte å steke og det er jeg glad for, for det var godt å hvile litt innimellom.
Jeg lagde også en salat, ikke som i oppskriften men med litt flere ingredienser.
Alt dette fikk hvile mens jeg hvilte.
Så kom gjestene og det var så godt med mat at jeg glemte helt å ta bilde.
Det ble en suksess.
Både gjester og vertskap var fornøyd.
Jeg lagde dobbel porsjon, men en porsjon er nok til oss 4 ved bordet.
Men de kan fryses eller man kan love de bort til sultne barn som kommer på besøk i morgen.
Noen få minutter i airfryer og de er nok minst like god som i dag.
Og gubben har satt garn, så jeg lurer på hvor mye jeg får å gjøre i morgen.
Mer var det ikke.
I dag
dette såg lekkert ut ,har smakt klippfiskboller og det var helt fantastisk :=) heldige du som har en mann som setter garn
Ja i årevis har jeg ønsket meg fersk fisk og nå er jeg redd jeg får for mye