Martin Bakkejord Skolbekken, Lasse Lønnebotn, En halv meter lavere, et hode høyere

Martin Bakkejord Skolbekken, Lasse Lønnebotn, , En halv meter lavere, et hode høyere

Lasse Lønnebotn har ført i pennen historien til Martin Bakkejord Skolbekken.

Jeg leste hele boken på en dag for jeg kunne ikke la den gå og du verden hvor mange tårer som rant.

Jeg er jo et sensitivt menneske med mye følelser og denne boken var full av følelser.

 

Martin var sammen med tre kamerater på ferieøya Kos sommeren 2017. Et stort jordskjelv første til at en bygning kollapset og Martin fikk en stor murblokk over beina, noe som gjorde at han måtte etter kort tid amputere begge beina under knærne.

Historien blir fortalt flere ganger, fra de ulike personen involvert, både Martin, vennen Sebastian og foreldrene og det er like sterkt å lese alles historie.

Det som slår meg aller mest, er  det som tilsynelatende er tilfeldig. Vennskapet med Sebastian som ender opp med at det er Sebastian som redder Martins liv, i og med at han gjør akkurat de riktige tingene uten å vite hva han skal gjøre. Han har jo panikk han også midti i kaoset og likevel får han gjort det som er nødvendig og som de fleste av oss ikke ville greid. “Tilfeldigvis” har han en mor som er sykepleier og har innprentet han at kommer han i en ulykke der man har blødning, må blødningen stoppes. Derfor krever Sebastian t-skjortene av alle som er i nærheten og river de opp og får knytt de rundt beinstumpene til Martin.

Jeg kjenner tårene igjen renne her, for det er så sterk en historie.

Dette er en bok alle bør lese. Det er ikke en bok der alt blir beskrevet rosenrødt. Selv om Martin har vist en styrke helt uten sidestykke, med å komme seg på beina igjen og leve et så godt liv som mulig, får vi også høre om de vonde dagene. Og hadde vi ikke det, ville det ikke være realistisk. Jeg lar meg også gripe av hvordan guttegjengen reagerer på alle bråkete lyder og ristninger, ved å bli redd for nye jordskjelv. Kroppen husker det vi vil glemme.

 

https://www.nrk.no/sport/martin-bakkejord-skolbekken-syklet-birken-ett-ar-etter-amputasjon-1.14180954

https://www.tv2.no/a/9257946

Martin og Sebastian på Frokost-Tv

https://www.tv2.no/v/1310522/

Tilbake på Kos, sommeren etter:
https://www.tv2.no/v/1360407/

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Vigmostad og Bjørke og boken er et leseeksemplar.

En halv meter lavere. Et hode høyere

Hvordan fortsetter du livet etter et traume? Hvordan finner du ny mening når du har mistet det viktigste du hadde?

Denne boka vil handle om Martin Bakkejord Skolbekken, en 22 år gammel bilselger og fotballspiller som i fjor sommer var sammen med fire kamerater på ferieøya Kos da de havnet midt i et jordskjelv. I flukten fra bygninger som kollapset, fikk han en murvegg over seg og skadet beina stygt. Kort tid etter måtte han amputere begge beina rett under knærne.

Lasse Lønnebotn har skrevet denne boken i samarbeid med Martin Bakkejord Skolbekken. Lønnebotn har lang fartstid som journalist i blant annet VG, Dagbladet Magasinet og A-magasinet. Han er utdannet statsviter og journalist, og er også lidenskapelig opptatt av norsk fotball.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg