Linda Skomakerstuen, Uten innkommende ordre

Linda Skomakerstuen, Uten innkommende ordre

Jeg likte godt den første boken hennes, Uten vesentlige feil eller mangler. Dette er lette underholdningsbøker, kun til koselesing og jeg koste meg godt med denne også. En lun humor, men litt spenning er det, om Vilma finner sin tante død eller levende. Det kunne kanskje vært en litt mer actionfylt avslutning for å toppe det hele, men jeg humret meg gjennom boken der jeg fulgte Vilmas strabisiøse liv. Hun inngår nemlig et veddemål i fylla om at hun, sammen med katten Saul, skal bo på en øy og livnære seg av det hun finner, i seks hele uker. Og dessuten føler hun seg overvåket og forfulgt. Mer sier jeg ikke, les boken så får du se om Vilma klarer seg på øya så lenge.

Sitat:

Hebbe gir seg ikke. Kvinnfolka slipper unna, sånn har det alltid vært. Helt siden steinaldermannen ble sparket ut av hulen i all slags vær for å nedkjempe mammuter som kjerringa kunne fylle spiskammeret med.

Sitat:

Herr Pedersen hadde satt seg som mål å frelse oss ungene ved hjelp av en flanellstavle og svært livaktige skildringer av hvordan Gud behandler syndere. Jeg minnes at herr Pedersen fortalte om Sodoma og Gomorra som druknet i svovel og ild.Hvordan pappfigurene kjempet for livet på flanellstavla og dødskrikene deres som fulgte med inn i drømmene mine og gjorde dem til mareritt. Han hadde kraftig stemme, Pedersen. Spesielt med tanke på at han var så skrøpelig at det så ut som han kunne falle død om hvert øyeblikk. Og en dag gjorde han det,. Midt under en dramatisk framstilling av syndfloden var det slutt.

Anbefales varmt for de som liker lun humor.

Omtalen til den forrige boken, Uten vesentlige feil eller mangler

Uten vesentlige feil eller mangler, Linda Skomakerstuen

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Gyldendal og boken er et leseeksemplar

 

Siste dag før ferien finner Vilma en uadressert konvolutt i postkassen. I den ligger halssmykket til morens tvillingsøster, hun som forsvant fra småbyen for femti år siden, på dagen. Hun etterlot seg en familie i stykker og biter.

Vilmas liv har også gått i knas. Samboeren har kastet henne ut, og det siste halvåret har hun bodd på jenterommet hjemme hos foreldrene. Hun er 34 år og jobber på en hagemøbelfabrikk uten innkommende ordrer, og mer begredelig enn dette blir det ikke. Tror hun.

Men da Vilma våkner morgenen etter en fest og innser at hun har inngått et veddemål hun ikke kan komme seg ut av, forstår hun at alt kan bli verre. Betydelig mye verre.

Vilma ønsket seg en rolig sommer. Hun skulle lese bøker der alt går bra til slutt, småsludre med farfaren og koke fisk til verdens lateste katt. I stedet befinner hun seg på en øy, i et telt som lukter mugg og sure gymsokker, og på den andre siden av fjorden skjer det ting om natten som tyder på at noen prøver å blåse liv i en femti år gammel familiefeide.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg