Ja, da er vi i gang med periode 4, første del

 

 

Da er helgen over nok en gang.

Og gubbens friuke.

Man kan si hva man vil om at de som pendler, har mye fri.

Nordsjøarbeiderne, foreksempel, som går 2 på, 4 fri hele året.

Jo da, det har sine fordeler, men disse komme hjem/dra igjen, er ikke bare gøy.

Før dro gubben mandag, kom hjem torsdag, helt ok.

Nå drar han mandag, er innom hjemme fra lørdag kveld til søndag kveld, kommer hjem fredag og har fri ei uke.

Bare det, føles annerledes, mer alenetid på meg.

Nå har jeg aldri hatt problem med å være hjemme alene, men så skjer det noe merkelig.

 

 

Han skal snart slutte å jobbe.

Vi har nedtelling. 4 perioder igjen.

Han dro i dag og skal dra 7 ganger til.

Og med det, blir det plutselig verre å være alene hjemme.

Merkelige greier. Hjernen er rar.

Og når han blir hjemme hele tiden, vil jeg vel savne alenetid.

 

I helga ble det meksikansk inspirert her.

Litt fordi jeg fikk en god kikertgryte på bokmøtet, men like mye fordi jeg hadde flere poser nachos i skuffen og ikke noe potetgull.

Fredag kveld er nemlig potetgull og dip kveld.

Nå lagde jeg to ulike dip-er.

En guacamole, avocado, chili, hvitløk, sitron, litt rømme, salt og pepper

En mangodip, mango, avocado, hvitløk, chili, purreløk, persille, sitron, salt og pepper. Hadde ikke olje i, for jeg brukte stavmikser og mangoen var litt moden. Som bildet viser, ble den derfor bløt nok. Slik blir det når man ikke har ork til å bruke god tid når man lager noe.
Men det ble himla godt, rett og slett.
I de to andre skålene er det rømme og salsa fra glass.

Jeg hadde en åpnet pose med myke nachos. De fikk en runde i stekovnen så de ble sprø igjen.

Druene er fra Toogoodtogo posen jeg kjøpte tidligere i uken.

 

 

Lørdag ble det nachos i stekeovn.

Jeg stekte kjøttdeig og hadde i tacokrydder. Nachos, kjøttdeig, rødløk, litt tomat, paprika, persille, mais

 

Toppet med ost. 200 grader ca 20-25 minutt.

 

Nå hadde innholdet i dipskålene minket, men fortsatt nok til oss, som tilbehør.

 

Vi spiser mens vi ser tv. Litt utfordrende fingermat, men ved hjelp av en gaffel går det fint.

 

Søndag ble det chili con carne inspirert, servert med rød ris og rundstykker.

https://kiwi.no/oppskrifter/kjott/biff/Krydret-storfegryte-med-kikerter-chili-og-spisskummenyoghurt/

Mørbrad, kuttet i biter. Krydret med rød chilipaste, utgått på dato i 2014, ja du leste ikke feil. Jeg visste jeg hadde en boks i ei skuff. Den var uåpnet og like fin. Jeg så ingen grunn til å kaste den. Paprikapulver, salt og pepper, 2 løk, 3 fedd hvitløk, 1 boks hermetisk tomat. En pose ferdigkokte hvite  bønner fra fryseren som jeg hadde i helt til slutt.

Enda var det dip igjen. Nå blandet jeg restene. Og det som ble igjen nå, spiste vi til en rest nachos om kvelden.

Det ble nok gryte så vi har middag når gubben kommer hjem lørdag.

Denne helga brukte jeg mye mat, som mange kaster. Kjøttdeig og mørbrad kjøpt til halv pris. Rundstykker fra Toogoodtogo.

Mye god mat til en billig penge.

 

 

Endelig ble jeg ferdig med dressen til Ella. Jeg har strikket på den siden april, så nå måtte den bli ferdig før hun vokser fra den.

 


Deilig var det å kunne sitte noe ute. Ihvertfall lørdag, ble det noen timer, men varmeteppet stod på fullt, deler av tiden.

Jeg sitter ute nå også, 19 grader, men det blåser frisk og ingen sol. Jo nå kom den bittelitt.

Men deilig med litt frisk luft.

Jeg får tusle meg inn igjen, litt senere.

Men nå er jeg klar for første måltid i dag.

Sov helt til 10 og greid å rote bort timene, helt til nå, 14.14.

Første dag av fem på diett, jeg er i gang.

Oppskrifter kommer i morgen.

Nå skal jeg spise og lese i boken min.

Det går litt smått med den lesingen.

I dag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg