I dag, i morgen eller om en måned?

Det er hviledager for dronningen.
Men denne dronningen må likevel lage middag og da gjøres det utrolig enkelt.

2 store poteter deles. Hives i panna med smør og ramsløkssalt, det siste en gave fra Tone når hun kom på besøk i sommer.
3 ulike tjenere har vært her med ramsløk i ulike versjoner og det gjør meg veldig glad og takknemlig.

Fisken tenkte jeg å planere og servere med sursøt saus, men gadd jeg det?

Nei, det gadd jeg ikke.

Oppå poteten, etter at den er blitt sånn noenlunde stekt på begge sider,  la jeg de stakkars grønnsakene som er igjen i kjøleskapet. Lenge siden det har vært så tomt i skuffene.

2 rødløk, 1 gulrot, 1 fedd hvitløk og en bitteliten vissen chili.

Pluss en klatt ramsløkpure fra samme leverandør som saltet.

Og når grønnsakene og poteten var ferdig, la jeg fisken på toppen med en klatt rømme på.

La på lokket og ventet på den arbeidende pensjonisten.

Det smakte himmelsk.

Nå har jeg lurt meg selv til å vaske ferdig auk-en.

Klar for såing.

Jet må ofte lure meg selv til å gjøre noe.

Jeg ser de står der og tenker at jeg kan vaske en og så gjør jeg det.

Og da er det lett å ta en til og en til.

Men…..

Da er det kjempeviktig at du har følere ute, for har du sterk vilje, som meg, så kan du ende opp med å overdrive og er det noe en kropp som har utmattelse å dra på, ikke vil ha i sin tilfriskning, så er det overdrivelse. Da kan den gå til streik, så vær varsom.

Men auk-en er nå klar.

Et tips når du vasker noe med mye rusk du ikke vil ha i vasken, er å vaske det over en sil.

Jeg har en del jord fra forrige gang, usikker på om jeg må gjøre klar mer.

Men å hente den opp fra kjelleren, var enda et ledd til å bli klar til såing.

Kjøpte noen nye i Trondheim.

Og har noen fra før.

Da spørs det om det blir sådd i dag eller i morgen eller om jeg venter til jeg har vært i Rakkestad i oktober. Siden alt er klart mistenker jeg at viljen og ønske om å se det gro, er sterkere enn viljen til å vente.

Jeg hadde to godt levert igjen, med 30% rabatt og de vil jeg bruke.

Jeg synes det er spennende og gir meg ny inspirasjon.

Det er noen retter jeg har valgt der jeg prøver noe jeg ikke har gjort før.

Bestilte noen produkter utenom middagene. Salciccadeig har jeg ikke prøvd før.

Men de fetaostpakkene var tynne.

Flotte grønnsaker.

De skryter av mindre matsvinn men det er i hvert fall ikke mindre emballasje.

Men morsomt med disse småpakkene.

 

Dette blir gøy.

Vi starter enkelt med elgkarbonader med fløtepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær.

Jeg hadde ikke brød og ikke surmelk som jeg liker å bruke når jeg baker så jeg slo til med TooGoodToGo, for der er det alltid brød med.

Men akkurat i går, var det kun en loff, så da kjøpte vi et brød.

Det var lite i pakka i går. Det er jo et sjansespill, ikke alltid de har like mye de vil bli kvittt.

Omtale skrevet i dag.

Geir Tangen, Snøengler

Og postkassa ga meg disse to.

Nå er jeg klar for litt fantasy.

Og tror du det blir sådd med meg?

I dag?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg