Hva velger jeg skal tro

Reklame | Aschehoug, Bastion, Cappelen Damm. Kagge

 

Ja jeg har tilstått mange ganger.

Jeg er litt gal, gal etter bøker

Lidenskapelig opptatt av bøker.

Det er som en heftig rus, ihvertfall etter at jeg ble hjemmeværende og bokblogger.

Jeg gjør det til en jobb jeg elsker.

Det gjør meg ingenting at ingen betaler meg.

Betalingen er gleden det gir meg i hverdagen.

 

De som følger meg vet at jeg har begynt å lage insprasjonsstabel hver måned.

På bildet over ser dere oktober.

Alle er ferdig lest, unntatt en, som jeg la bort for den falt ikke helt i smak.

Skal ta den med i månedens bokblogg for oktober, for det er ingen dårlig bok, det var bare utenfor mitt interessefelt.

 

Men nå er det en kveld og en hel dag igjen av måneden.

Stabelen for november er nesten klar.

Den blir ferdig planlagt etter at posten har vært her i morgen, i tilfelle det skulle dukke opp noen av de jeg venter på.

Men nå kommer luksusutfordringen.

Hvilken bok skal jeg lese nå på tampen.

Den kan ikke være tykk.

Det skal ikke være krim, da jeg nettopp er ferdig med den tredje Oxen-boken.

Kanskje skal jeg lese denne som har ventet i hylla i årevis.:

 

 

Det er en sommerdag i juni i tredveårene. Solveig Nordensson setter seg på sykkelen og sykler til Sunne for å snakke med kantoren om høstens store konsert, som endelig etter ti år skal bli virkelighet. På verandaen står sveivegrammofonen på. Vinden blåser i det lyse håret hennes. Støvet fra grusveien henger som en hale etter sykkelen. Hun

Men bak en sving kjører hun rett inn i en kuflokk og dør. Tilbake står ektemannen Aaron og barna Eva-Liisa og Sidner. De er knust av sorg. De er lammet. Og det er Sidner som er hovedpersonen i denne boka. Vi følger ham fra den grusomme dagen, og videre.

 

Eller skal jeg velge en annen julebok. Jeg leste den vakreste av de alle i dag, Snøsøsteren av Maja Lunde/Lisa Aisato. Omtale kommer i morgen.

Det er blitt så populært nå med julebøker. Bøker blir jo inspirert av film og mange må jo se sine favorittfilmer i julen. Nå kommer forlagene ut med sine julebøker.

Den ene er fra Bastion forlag, Lia Louis, Kjæreste Emmie.

 

Emmie er hemmelig forelsket i Lucas, sin bestevenn gjennom mange år, men hun har aldri villet innrømme det. Så når hun blir bedt om å være forloveren i bryllupet hans faller verdenen hennes plutselig sammen. Emmie har dessuten en jobb hun ikke ser en fremtid i, en mor hun har et komplisert forhold til og en husvert som hun mistenker misliker henne sterkt. Oppdraget som motvillig forlover tvinger etter hvert Emmie til å ta et oppgjør med sin egen fortid, følelser og hemmeligheter, og den rollen hun nå spiller i sitt eget liv. Men hva er det hun egentlig vil? Lia Louis skriver ektefølt, engasjerende og rørende om livets kompleksitet, og om drømmer, håp og kjærlighet. Kjæreste Emmie er en varm og morsom roman som vil treffe deg rett i hjertet og bli der.

 

Eller Natalie Cox, Ikke bare til jul, som jeg fikk på bokmøtet til Aschehoug:

 

Charlie hater julen. Singel, midlertidig hjemløs og med en mild hjernerystelse ser hun at årets jul blir en av de verste. Kjæresten har forlatt henne. Moren har reist utenlands med sin nyeste ektemann. Charlies plan om en alenejul i London gikk fløyten da en gasslekkasje gjorde leiligheten ubeboelig.
Så ringer telefonen. Kusinen Jez skal til Grønland i julen, for å møte en mann hun har truffet på nett. Kan Charlie passe på kennelen hennes? Der bor en umake forsamling: en gravid Beagle, en døv Grand Danois og liten spisshund med stort ego.
Charlie er en byjente, hun er ikke vant til hunder og trenger hjelp. Den lokale veterinæren må stadig trå til. Men hvorfor er han så irriterende? Har han noe å skjule?
Livet på landet ble helt annerledes enn Charlie hadde tenkt og julen ble mye bedre enn sitt rykte.

 

Men jeg har jo fått flere som frister meg, som ikke er julebøker:

Pam Jenoff, forfatteren av boken Skjulestedet. Den kjøpte jeg nettopp på salg fordi den har fått så gode omtaler i bokgruppene. Den nyeste heter Stjerner over Paris og ser veldig bra ut.
Begge de to siste her, er leseeksemplarer gitt meg av Cappelen Damm.

 

 

Romanen er inspirert av virkelige hendelser, og Pam Jenoff har skapt en altoppslukende fortelling om mot og søsterskap.

1946, Manhattan: En morgen Grace Healey går gjennom Grand Central Terminal på vei til jobb, finner hun en forlatt koffert under en benk. Hun klarer ikke å motstå fristelsen til å åpne den, og oppdager et knippe fotografier av ulike kvinner. På impuls tar hun med seg bildene og forlater stasjonen.

Det viser seg at kofferten tilhørte en kvinne ved navn Eleanor Trigg, leder av et nettverk med kvinnelige hemmelige agenter som ble sendt fra London under krigen. Noen av disse kvinnene kom aldri tilbake, og deres skjebne er et mysterium. Grace bestemmer seg for å forsøke å finne ut sannheten om dem.

 

Den siste er Den nyeste av forfatteren av Den røde adresseboken, også en av de jeg har sett gode omtaler på i bokgruppene. Den er i pocket og skal være med på ferie snart.

Den nyeste heter Et spørsmålstegn er Et halvt hjerte.

Ny roman fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren Den røde adresseboken.

Elin er en fremgangsrik fotograf i New York, hun er gift med Sam og sammen har de en 17 år gammel datter. En dag får hun brev fra barndomsvennen Fredrik, han som var hennes livbøye under den fattige oppveksten på Gotland. Brevet minner henne på den fortiden hun har gjort alt for å fortrenge, og som ikke engang hennes nærmeste kjenner til.

Med dette uventede livstegnet kommer minnene tilbake, og hun fylles med skam over det hun en gang gjorde, det som fikk henne til å flykte og aldri mer vende tilbake.

 

Valget er tatt og svaret får du når boken er lest. 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg