Hanne Gellein, Alle fugler små

Hanne Gellein, Alle fugler små

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Hanne Gellein, merk dere navnet, skriv det ned, alle som elsker spenning. Nå har jeg nesten holdt pusten i 300 sider, på slutten dunket hjertet og jeg tror ikke øynene har flydd så fort over boksidene noen gang. Det må være verdensrekord.

Dette var dritspennende fra aller første side til jeg heiv etter pusten etter å passert 300. Da var jeg nesten glad det var slutt selv om jeg også misunner de som ikke har begynt.

For de som ikke liker makabert er det kun et par sider i starten med en obduksjon, ellers bare uhyggelig stemning og spenning.

Et aktuelt tema, frimurerlosjen. Hva skjer bak lukkede dører og hemmeligholdelse og forbrødring. Burde det ikke være slutt på disse hemmelige losjene der voksne menn og kvinner ikler seg kostymer og spiller skuespill. Der de setter seg over alle andre i samfunnet.

Ja tro bare ikke at du ut fra disse ordene forstår hvordan alt henger sammen her i boka. Vi aner ikke hvem av alle vi mistenker, som kan stå bak. Gellein sørger for at alle er like mistenkelige.

Dette var noe av det mest spennende jeg har lest på lenge. Både hovedpersoner, som ikke er som vi gjerne dømmer dem etter utseendet til aktuelle temaer og ikke noe utenomsnakk. Hvert et ord er viktig og hører med i historien.

Rett og slett mesterlig. Terningkast 6.

Få boken solgt ut til verden og lag film. Ordre fra meg.

 

Alle fugler små er en spenningsroman med et skremmende perspektiv. To kvinner forenes i deres søken etter sannhet og de som gjemmer seg i skyggene. For ingen ting er som det skal være i Trondheim.

Patolog Silje Andersen har nettopp flyttet fra en tung fortid til Trondheim. Under obduksjonen av en ung gutt oppdager hun en skjebnesvanger sammenheng.

Dommer Ingeborg Witsøe Berg er fortsatt i sorg over datteren Maja som mistet livet i en ulykke. Mens hun forbereder en viktig rettssak, oppdager Ingeborg en kjøttmeis inne i huset. To spørsmål dukker opp: Hvordan kan datterens yndlingsfugl ha tatt seg inn i et lukket rom? Og hva hendte egentlig da Maja druknet i Nidelva?

2 kommentarer
  1. Så gøy at du skriver Alle fugler små er så bra. Da gleder jeg meg enda mer til å lese den. Den har kommet så langt som til nattbordet mitt, og jeg må bare bli ferdig med noe av det jeg allerede leser 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg