Gubben fornærmet meg


Det første jeg gjorde i dag var å sette brøddeig.

Og du verden hvor mye den hevet.

Brødene ble digre, men jeg synes ovnen ikke var så varm.

Jeg får følge med og se om alt er som det skal.

 

 

Jeg har ikke hatt så mye leseiver denne måneden.

For å finne den rette boken, tar jeg frem de jeg tror vil passe best og så prøveleser jeg de første sidene.

Leseeksemplar

 

Så begynte jeg på denne og kjente yes, der er den.

 

 

 

Når jeg er på diett, tenker jeg mye på mat.

Når jeg leste dette, fikk jeg lyst på omelett.

Det har jeg ikke lagd på evigheter.

Sitat fra denne boken som jeg allerede etter 100 sider, har trykket til mitt bryst. Veldig fin.

Når jeg skulle lese på senga i går, klarte jeg nesten ikke å konsentrere meg for jeg tenkte bare på lefser med sukker, smør og kanel.

 

Omelett ble det til frokost.

Etter 5 dagers faste, prøver jeg å vente med frokosten, slik at jeg får med en ekstra nattfaste.

 
Forskning viser at en nattfaste på 12, 14 eller helt opp til 16 timer gir kroppen og stoffskiftet muligheten til å konsentrere seg om andre ting enn bare ren fordøyelse, som for eksempel å erstatte gamle og skadede celler og å forbrenne fett, fremfor sukker

 

Nystekt brød, ja det var ikke kaldt enda.

Og vet du hva pensjonisten spurte om?

Skulle det ikke være nystekt brød?

For en fornærmelse.

Han trodde han spiste av det gamle kjøpebrødet.

sikkert fordi det ikke var kaldt og derfor veldig mykt.

Men jeg vurderte å kaste han ut på balkongen.

 

Men nå har fuglene kommet og de skal få ha balkongen i fred.

 

Her holder gartneren til.

Tenk det at jeg som helt mangler grønne fingre, kan dyrke urter og salat, så lett som bare det.

Bare tømme på vann med gjødsel, når auk-en sier fra.

Synes du navnet auk er rart?

Det kommer nok av det gamle ordet matauk, når vi sanker det vi trenger for å lage mat.

Se det har begynt å spire.

Her er tre potter med basilikum og en jeg ikke husker.

Jeg var jo sikker på at jeg ville huske hva jeg sådde

3 basilikum, oregano, ruccolasalat, brønnkarse, koriander, kruspersille

Men hvor de enkelte er, vet jeg ikke, men jeg ser det jo når de blir større.

Jeg høstet pakchoy i dag.

Blir spennende å se om den vokser opp igjen.

Jeg må bruke litt tid på å finne de jeg synes fungerer best.

crispisalat vokser utrolig bra.

Jeg høstet igjen i dag. 3. gangen nå.

Men den er ikke crispi, mer som sånn norsk bladsalat som vi hadde i gamle dager.

 

Jeg tenker på lefser ja.

Kanskje kjøper jeg på julemarked søndag eller jeg baker.

Jeg leter etter lette oppskrifter.

Denne kanskje

https://mills.no/melange/oppskrift/lefser-med-kanelfyll/

 

Og denne:

https://gladkokken.no/oppskrifter/verdens-beste-tjukklefse-telemark

Men når jeg tittet i Takkebakstboken min, fant jeg andre ting jeg vil prøve.

Jeg prøver ulike oppskrifter på leting etter en god tortillaoppskrift.

Neste gang skal jeg prøve denne.

Og så var det en kjempelur ide å lage lapper hvis du har rester av potet eller ris.

 

Og når jeg skal bake flatbrød, vil jeg også lage slike tørre pizzabunner.

Da har jeg de klar for en lettvint pizza en kveld, bare å lempe på litt fyll.

Gubben holder fortsatt på i kjelleren.

Nå er dette soverommet ferdig også.

Nesten ihvertfall.
Vi har kjøpt nye dører, hvite.

Og da ser vi jo at den bokhylla og kommoden må byttes ut etterhvert.

Men ikke nå før jul.

Nå begynner han på gangen.

Den blir lys.

Og tenk at jeg har sortert og ryddet hele reolen.

Mye blir kastet.

Deilig at også jeg kan bidra.

Rom for rom, blir det nå ryddigere.

Bra vi skal være hjemme i vinter for da får vi gjort litt.

Når vi reiser, er jo jeg veldig sliten når vi kommer hjem.

Nå kan jeg tusle og gjøre litt hver dag.

Og herlig å se at det nå blir finere.

 

Bøker gis bort.

 

Og enda har jeg en stabel igjen.

Men disse kokebøkene kan det være jeg beholder.

Jeg skal se igjennom de.

 

En av mine yndlingsretter. Lutefisk

Nydelige loins.

Nå har de ligget i salt en times tid.

Nå skal jeg blogge ferdig og så lage middag.

Deretter lese litt før det er tv-kveld med snacks og sjokolade.

Det er merkelig hvor travelt en synes en har det, enda vi har et rolig liv.

I dag

 

2 kommentarer

    1. sett gubben til å male reol og komode,da får det et personlig preg og en komode er jo god og ha ,en ny er dyr ,gjennbruk er bra :=)så lyst jeg har på lutefisk ,bare eg som spiser det hos oss,tror eg må sette det på handlelista mi

      1. Nei, har ikke lyst til å ha det malt. Sikkert noen som vil arve de. 😊 koster ikke så mye for enkle hvite på bonus. Lette å vaske. Ja spring og kjøp lutefisk. Vi er v3ldig glad i det 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg