Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 2, Fra Valencia til Ibiza

 


Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 2, Valencia. Del 2

Vi forlater snart Valencia på vei til Ibiza.

Det er noe av det jeg elsker med cruise.

Jeg får være en oppdagelsesreisende, nye steder å oppdage hver dag.

Uten at jeg trenger å organisere noe.

 

 

Vi går ned i Martinibaren for en aperitiff før middag.

I dag skal vi på Tuscany, den italienske.

Alt av drikke koster en formue ombord, nesten hårreisende priser, ihvertfall her på Celebrity.

Jeg kjenner ikke til hva det koster på andre skip.

Dessuten er jo dollaren det doble av hva den var for noen år siden.

Jeg husker den var 5,50, nå er den over 10.

Drikkepakke er derfor nesten en nødvendighet.

Hvis du ikke har drikkepakke, kommer også 20 % tax i tillegg.

Denne lille skvetten av en drink koster 13 dollar pluss tax, hvis du ikke har drikkepakke.

Fruen har ikke brukt å drikke så mye vin til maten, men tenkte å prøve denne ganger.

I dag bestilte vi rødvin til biffen,  men fant ut at vi også ville ha hvitvin til forrettene.

Laksetartar. Godt.

 

Blekkspruttartar. Himmelsk.
Og her kommer en liten historie vi lo av hele kvelden.

Et par vi innbiller oss er eldre enn oss, satt ved vindusbordet. I det de har spist ferdig, passerer de oss og mannen sier good evening. Hva synes du om blekkspruttartaren, spør han meg, på engelsk. Jeg svarer at den var fantastisk. Da svarer gubben i syttiårene, yes, personally I found it even better than s.x, og så gikk de.

Og vi lo og lo.

Steak Diane. Var ikke mye potet men nå har de mye mer saus på tallerkenen enn de har brukt før. Ofte er det jo bare en liten stripe. Nydelig saus og mør biff.

Og en lett, frisk dessert med et lite glass dessertvin.

Hvis en ikke har vært på cruise før, er det lett å bli forvirret. Vi reiser jo kun med Royal caribean, som også eier Celebrity. Men vi har ikke vært på et skip i denne klassen før, og det er et par steder, vi har gått oss fast. Noen steder er det ikke gjennomgang, så man må opp eller ned en etasje, for å komme videre.

Ved alle heisene står det oversikt.

Heisene er helt stillegående, raske og du merker nesten ikke at de beveger seg.

 

Her kan du sjekke hvor du skal og om det er foran eller bak.

 

Tror det hette Tia Maria cappuchino. Var en kald kaffedrikk med salt caramel på toppen.

Dette bildet er forklarende for hvordan man trenger å kle seg ombord. Du kan pynte deg i dress og kjole, som paret til høyre. Du kan gå i shorts og t-skjorte, som de i midten, eller skjorte og bukse, som de til venstre. Vi ser mange i dress og side kjoler, vi ser muslimske damer, som er tildekket, ikke ansiktet, og i går vandret det 4 store menn forbi, som så ut som de var på vei til basketballbaner. Alt er lov, utenom bar overkropp og badetøy, inne ja.

Selv går jeg kun i kjoler, det gjør jeg jo hjemme også, så fremt det er mulig. Men jeg har ikke en kjole som koster over kr. 500,- Man trenger ikke dyre klær for å dra på cruise, hvis man ikke ønsker det.

 

 

Hysj, ikke si noe men der borte hos den damen i rosa, sitter moroklumpen vår fra restauranten 😀

 

 

Så går vi på show og herlighet, det var bare amazing.

Vi minnes de første cruisene for 20 år siden, når vi nesten var nervøs når de skulle synge for ofte var det ganske så falsk.

Og de duoene og trioene, som spilte og sang med et gebrokkent engelsk og ikke kunne teksten på sangene.

For en utvikling. Dette er profesjonelt og moderne. Nå er det til og med film i bakgrunnen.

Her er noen bilder fra forestillingen. Kanskje går vi neste uke også for det var nydelig musikk.

 

Før showet ble kapteinen og hans crew introdusert. En moroklump fra Hellas.


Etter showet gikk vi en tur til et område som heter Eden. På vei dit, traff vi disse to. De har nok stått her en stund.

Eden skal jeg komme tilbake til. Førsteinntrykket var ikke all verden, så vi må se nærmere på det.


Gubben må vel være litt sjokkert for fruen er oppe klokken 7. Og i går kveld ble den igjen nesten midnatt.

Jeg har jo brukt å sove til 8.30 og legg meg stupferdig klokka 22.

 

Vi legger til. Båten kommer med tau.

Tauet festes i trossa og båten trekker tross ut.

Her kommer trossa, klar for å festes. Når den er festet strammer skipet den, så den er fast.

 

 

 

Vi liker å spise frokost ute, men vi vil ikke spise i solen og det er ikke overbygd, som på de andre skipene.

Men helt ok å sitte her. Ved måltidene og i barer og teateret, merker vi godt at det er færre passasjerer ombord.

 

Før vi gikk til frokost, vasket jeg litt klær. Nei, det gjorde jeg jo ikke. Jeg sendte en pose til vask. Som Elitemedlemmer, har vi en sånn sekk hver gratis, hvert cruise. Da vi nå har to cruise etterhverandre, blir det fire sekker. Deilig.

 

Fruen ser ganske så fornøyd ut. Gubben er på morgencognac-jakt. Vi sitter på the magic carpet, for her er det skygge. Jeg får tårer i øynene innimellom, når jeg tenker på hvor heldige vi er, som har mulighet til slike opplevelser. Jeg ser ikke på det som noen selvfølge. Ingen av oss to, er vokst opp i familier som hadde god råd og det var aldri snakk om dyre reiser.

 

Utsikten klager vi heller ikke på.

Vi er klar for en ny dag.

Som i går, blir det en liten tur på land nå på formiddagen.

I går kveld var det litt sjø. Det så vi når vi spiste middag. Skipet derimot var like rolig. Vi merker ikke bevegelse.

Det er som å være på et hotell på land. Helt rolig.

Bilder fra Ibiza kommer senere. Vi skal ligge her hele dagen, helt til klokka 19.00, tror jeg.

Klokka 18. 00, har fruen booket sushi. Raw on 5. Det er en betalingsrestaurant.

 

Har du lyst å dra på cruise, ta kontakt med Tove, i Cruise & Travel.

https://www.cruise-travel.no/

Ps. Ingen reklame, jeg er ikke sponset, annet enn av gubben 😀

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg