Bolinhos inspirert av Morsmiddag.blogg.no

Jeg følger bloggen Mors middag.

Her en dag hadde hun lagd Bolinhos, Klippfiskboller og det har jeg lenge tenkt jeg skulle prøve.

For oppskrift:

https://morsmiddag.blogg.no/bolinhos-med-bacon-chips-aioli-og-salat.html

 

Jeg har bestandig klippfisk i fryseren, i passe porsjoner, ca 500 GR.

Nå trengte jeg bare halvparten,  men vil bruke restene til å lage fiskegryte over helga.

Når jeg har rester av fisk, surrer jeg potet i terninger, løk og gulrot og lager hvit saus, der jeg blander inn fisken.

Derfor vanner jeg ut og koker alt.

Jeg har også poteten i biter sammen med fisken, så sparer jeg en kasserolle.

 

 

 

 

Når det var kokt, ca 25 min, tok jeg av fisken på toppen, som jeg skal gjemme. Kraften tar jeg også vare på, for å bruke den til saus.

 

 

Jeg hakket hvitløk og løk med hurtigmikseren. Jeg hadde også fisken i. Moste det sammen.


Jeg moste poteten med en stamper, og blandet det i fiske/løkmassen, sammen med et egg.

Dette var nok ikke så lurt. Jeg skulle nok ikke brukt mikseren, men heller hakket alt og blandet det mer forsiktig sammen.

Min røre ble derfor litt løs og frustrert fant jeg ut at de kan jo ikke rulles. Jeg ble redd de ville falle sammen, men jeg brukte en skje og klarte å få brødrasp rundt de. Jeg hadde ikke baconcrisp, så jeg brukte vanlig brødrasp.

For å tykne litt, hadde jeg i mel, men det var egentlig ikke nødvendig. Jeg stekte en prøvebolle uten mel og den ble fin den.

Da vet jeg det til neste gang.

 

 

Jeg serverte med salat, hvitløksmajones og pommesfrites. Kan bruke poteter også eller droppe poteten, for det er jo potet i bollene.

Egentlig gjør jeg klippfisken mer usunn ved å oljesteke og ha pommes frites til. Jeg må nok kjøpe meg en airfryer.

Jeg kjøpte en, men var ikke fornøyd, så jeg leverte den tilbake. Jeg må nok investere i en dyrere og bedre modell.

Mors middag hadde hjemmelagd aioli til. Jeg jukset og blandet majones, litt rømme, en dasj sitron, et hakket fedd hvitløk, salt og pepper.

Aioli Morsmiddag:

https://morsmiddag.blogg.no/1520782339_hjemmelaget_aioli.html

 

 

Men det må sies at de ble smellgode. Så gode at jeg får vann i munnen av å tenke på de, nå når jeg er litt sulten.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg