Anne Mette Hancock, Likblomsten

Anne Mette Hancock, Likblomsten

Hancock seilet inn som bestselger i Danmark, med sin debutbok LIkblomsten og det kan jeg forstå. Jeg koste meg gjennom hele boken, og det må man vel kunne si selv om historien rommer det tristeste man leser om, som jeg ikke sier her.

Jeg liker veldig godt skrivemåten hennes. Den er lettlest og  sprekt skrevet synes jeg

Sitat:

Kafèen tvers overfor avisen myldret av unge menn som nøt sola og drakk hipsterjuice mens de beundret hverandres tatoverte pipestilkunderarmer og uregjerlige fullskjegg. Heloise kunne ikke begripe hvorfor den slags overdreven ansiktsbehåring hadde blitt så populært blant menn i tjueårene. Hun syntes det var jevngodt med å få barbert måne og markere aldersrynker i ansiktet med tjukk sprittusj.

 

Jeg likte disse betraktningene hennes og jeg synes det var et bra og annerledes plott hun hadde, der jeg virkelig kunne fundere på hvordan alt henger sammen.

Boken fenget meg fra side en til side 374, når det var slutt. Lettlest og underholdende og passe grusom, som en krimbok skal være. Og jeg skjønte ikke slutten før den ble presentert for meg.

Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på bok nummer to av Hancock, Mercedes-snittet, men den skal få ligge og godgjøre seg litt først.

Akkkurat nå har jeg tatt en liten krimpause, det er mulig selv om det er påske, og jeg leser Det som reddes kan av Jesmyn Ward. Den har fått glitrende omtaler og jeg er spent.

Deretter er det Camilla Grebe, Dvalen, som ligger høyest i stabelen, men vi får se. Svenske Christina Erikson, Kommer alltid tilbake, er også en av de som roper høyt. Du verden for et luksusliv man har når man har bøker å lese. Og tenk at man til og med kan få lest de gratis, på bibliotekene. Det er helt fantastisk.

 

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Vigmostad Bjørke og boken er et leseeksemplar.

Men jeg får ikke betalt for å skrive omtaler.

Likblomsten

Journalist Heloise Kaldan befinner seg midt i et mareritt. En av hennes kilder har blitt tatt i løgn. Det er fult kaos i avisredaksjonen, som desperat forsøker å rydde opp i skandalen.

Kaos hersker også i Heloises privatliv. Midt oppi det hele mottar hun mystiske brev fra Anna Kiel, som i tre år har vært ettersøkt for drapet på en ung advokat.

Både den egenrådige politimannen Erik Schäfer og Heloise selv begynner å grave i den gamle saken. Så finner det sted enda et drap. Har Anna Kiel slått til igjen, eller er det flere enn én morder? Hvorfor leder alle spor i saken plutselig til Heloise? Er hennes eget liv i fare?

Likblomsten er en sterk krim om hevn, rettferdighet og tilgivelse. Dette er første bok i en spennende ny krimserie med Heloise Kaldan som hovedperson.

«Raffinert ( ). Likblomsten ( ) lover svært godt. Historien er tett og levende med en hovedperson man tror på. Boka er lettlest med et driv som vitner om at krimdebutanten har et godt grep om sjangeren. Et friskt dansk pust som skal bli gøy å følge videre.»
Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«Dette er godt krimhåndverk. Språket er godt og effektivt ( ) Man ønsker ikke å legge vekk boka før man har funnet ut hvordan det hele henger sammen.»
Harald Birkevold, Stavanger Aftenblad

«Overbevisende debut. ( ) Anne-Mette Hancock debuterer overbevisende med «Likblomsten», en svært godt gjennomført kriminalroman, uten svake punkter. ( ) Utrolig godt og spennende skrevet om en hevn som må og skal fullbyrdes.»
Liv Lysaker, NTL Magasinet

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg