Når tjeneren svikter en!


I går kveld slo gamla til med vafler, rømme og rørt tyttebær.

“Noen” spiste med bare sukker på.

I dag skulle bilen besøke sønnen på verkstedet og få en EU-kontroll.

Ja den fikk egentlig ikke besøkt han da, for familiemedlemmer får ikke ta kontrollen.

Tjeneren min som står for transporten, ja han stakk av på jobb.

Pensjonister tar ikke fri serru og jeg måtte trå til selv.

 

Men det ble litt gøy.

For når man sitter og venter på at bilen skal bli ferdig, treffer man mange man ellers sjelden snakker med.

Og det synes jeg er moro.

Kaffe og bolle fikk jeg også, men jeg tok med bollen hjem.

Jeg hadde noen ærender også, så det passet godt.

Og når bilen var ferdig avtalte jeg at jeg skulle plukke opp ei venninne og dra på besøk til ei anna venninne.

Da ble det en koselig formiddag.

Jeg tenkte å prøve nesetape for det skryter hun av, venninna mi.

Da sover man bedre sier hun, puster bedre.

Men 240 kr for 30 stk og hvis vi begge skal bruke det, så blir det 500 kr måneden.

Det er jævlig dyrt synes jeg.

Jeg sjekket farmasiet.no og der var det nesten 100 kr billigere.

Det blir umulig å støtte lokale apotek, når det er så stor prisforskjell.

Men jeg skal prøve nå og se om det fungerer.

 

Så hjem til frokost.

Jeg spiste ikke før jeg dro, men etter alle diettrundene har jeg ingen problem med å vente litt på mat.

Og i postkassa ventet ny bok.

Den skal være med på ferie.

Og så insisterte kroppen på at den ville ha te.

Jeg protesterte og sa at nå var det frokost, men te ble det.

Med fersk ingefær, sitron, sitronmelisse, gurkemeie, kanel, honning og Danas Damenes urtete.

I en alder av 65 skulle man tro overgangsalderen var en saga blott, men jeg har mer hetetokter enn noen gang.

Til tider føles det som om jeg er blitt satt på koking.

 

https://danas.no/


Jeg fikk beskjed om å fylle opp grønnsakboksen også.

Gulrot og kålrot før hvert måltid.

Jeg teller dager nå, det nærmer seg avreise, men noen uker fortsatt.

 

Bagasjelapper har gubben skrevet ut.

De skal på koffertene når vi kommer til skipet, for vi bærer ikke bagasjen om bord selv.

Den blir satt utenfor lugaren.


I dag skal kjerringa ha makrell og gubben ørret.

Han spiser det aller meste, men makrell er han ikke glad i.

 

Jeg lagde litt tzatziki, men med en vri.

Jeg raspet agurk, klemte ut vannet.

Så raspet jeg en eplebit, hadde i litt vårløk, paprika, en chili, sitronsaft og rømme, salt og pepper.

Det skal gjentas, for det ble veldig forfriskende til fisken.

I tillegg litt fermentert råkost.

Kjempegod middag.

Nå skal jeg fortsette på denne krimboken.

Den er kjempebra. Anbefales.

Handlingen er lagt til Jan Mayen og vi får lære mye om hvordan det er der oppe.

Og jo, jeg vet det er mandag, men det var igjen litt vaffelrøre.

I dag

 

6 kommentarer

    1. Her var det mye snadder. Både av mat og lessetoff og deilige planer. Du skal på cruise igjen. Spennende. Gleder meg til å følge med her fra sofakroken.
      Og apropos de vaflene. Fikk inspirasjon og lyst til å kjøre i gang ei vaffelrøre av gamle melkeproduktrester i kjøleskapet, slik som jeg pleier å gjøre noen ganger, når det hoper seg opp☺️

    2. dere skal på cruise igjen nå skjønner jeg ,herlig da .Makrell er godt men nå gir jeg bort alle jeg får når jeg fisker ,en kar her trenger agn til krabbeteiner og da får jeg krabbe når han får :=)
      ellers hadde du en fin dag ser eg :=)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg