Vi koste oss i går med god mat og godt selskap.
Vi dro tidlig hjem og mens de andre gikk ut ved midnatt, krøp jeg i senga.
Klar for det nye året, ny dag.
Her fortsetter det med matauk og bøker.
Og i kryssordet til Åndalsnes avis, ble løsningen, Den som leser blir klok.
Da sa jeg til gubben at jeg må være veldig klok.
Det var litt av et spøkelse på.speilegget i dag.
Er visst slutt på hjerter nå, gått over til spøkelser.
Rester og rester og rester.
Jeg fryser alt.
Søndag, slik det ser ut nå, er det ny fem dagers diett.
Da må jeg jo traktere gubben.
Men det er så uformelig alt, så det blir rotete.
Og i dag baker jeg brød og må ha plass til to brød.
I tillegg skulle jeg finne parmesanost.
Ja, det er ikke enkelt.
I dag sa basilikumen at den ville bli høstet.
Det passet bra.
Deilig pesto.
Jeg hadde i litt persille i tillegg til basilikum.
basilikum, persille, litt sitron, pinjekjerner, en liten bit parmesan, 1 hvitløksfedd, olivenolje, salt og pepper
Nytt år, nye brød på gang.
Deilig. Og nå har jeg plass i fryseren.
Tror jeg vil dele de i to denne gang, for går ikke mye når jeg skal ha fem dager uten brød.
Går ikke mye ellers heller når gubben ikke er på jobb.
Så kom jeg på at jeg kunne lage marinade til lammelåret.
persille, basilikum, chili, hvitløk, salt og pepper og et par store ss pesto.
Nam.
Jeg stakk en gaffel rundt om, i låret.
Ja lammelåret, ikke mitt lå, bare for å klargjøre det.
Så smurte jeg inn marinaden og lot det få hvile en halvtime, før jeg hadde det i ovnen.
Jeg tror det er det beste lammelåret jeg har lagd.
Perfekt rosa og masse smak. Nydelig.
Med fløtepoteter, og soppsaus. Mmmmmmmm
Grønnsakene er rester fra kjøleskapet.
Paprika, hvitløk, chili, rødløk, tomater, sjalottløk og rødløk.
Det var rett og slett himmelsk
Jeg er i rute med bok bloggene.
I går:
Lesestabel januar, Tema, Lett blandet
I dag:
Bøker lest desember 24, nesten 12 bøker
Nå er året omme og det blir favorittlister fremover.
Jeg er godt i gang.
Jeg måtte bare passe på å få med alle årets leste før jeg lagde listene.
Så nyåret begynner rolig og rolig vil det bli fremover her.
Vi har absolutt ingenting planlagt det neste halve året.
Men vi er åpen til hva som måtte dukke opp.
En tur eller to til Halden blir det ihvertfall.
Og vi snakker om noen dager i Trondheim, men ikke bestemt noe.
I fjor gjorde vi oss klar for den store reisen til New Zealand og Australia.
Neste år i februar blir det langtur i Asia, forhåpentligvis.
Men i 2025?
Jeg vet ikke.
I dag.
rester blir det hos dei fleste,da er det godt å kunne fryse,ennå har vi ikke spist middag ,men det blir restemiddag så fort gjort å varme :=)),håper på flere turer i det nye året jeg også ,men det blir med bobil ,den 9 skal vi til Isfjorden i begravelse ,håper vi får godt kjørevær
Får dere tid til å stikke innom, er dere velkomne. Håper det ikke er en altfor trist begravelse. 😢
vi reiser ilag med flere så vi rekker nok ikke å stikke innom ,men det er meningen att vi skal ligge på hotell,vi får se ,det er søskenbarnet til min mann
Til sommeren, med bobilen, da kommer du ? 🙂
hvem hvet kanskje :=)