SAMMENSURIUM-SUMMENSARIUM

Denne gryten med nakkekoteletter er et av matminnene jeg har fra min mor

Hun kalte den sammensurium eller summensarium alt etter som det passet henne

Da lagde hun en stor gryte og det smakte fortreffelig

Det gjorde det denne gangen også

Nakkekoteletter er god og rimelig mat

Jeg kjøpte 2 pk, 10 koteletter for 60 kroner

Jeg liker å marinerer kotelettene, men det er ikke et must

Her har jeg brukt 2 dl olje, 0,5 dl sitron, 2 ts karri,2 ts koriander, 2 ts paprika, 2ts blandet pepper, 1 ts gastromat, 3 dråper tabasco

Tabasco bruker jeg kun fordi min eldste sønn insisterer på at det skal være i hus og da er det sikkert fint å bruke

Skal jeg være helt ærlig brukte jeg ikke oppskrift på marinaden men skulle jeg brukt det, ja da hadde den sikkert sett sånn ut:)

Jeg salter ikke

Jeg tømmer marinaden i posen sammen med kotelettene, snur litt rundt omkring så det blander seg

Før ville jeg brukt to doble poser som jeg knytte sammen på toppen men nå……………

Nå har jeg vakuumeringsmaskin

http://lillasjel.blogg.no/1359128589_kyllingryte_uten_snri.html

Posen blir ærbødig forseglet etter overnevnte prosedyrer(se Linken) og lagt i kjøleskapet

Den blir snudd på når jeg husker det

Hos meg lå den fra torsdag til søndag og gjett om de ble møre og fine

4 gulrøtter, 2 løk, 1 kålrot og en liten kål, masse vitaminer

Poteter, denne gangen må de skrelles eller man kan jo koke dem utenom med skallet på, men da får man ikke den gode kraften og smaken på de

Vi setter potetene til koking

Kotelettene deles i to

Ser de ikke gode ut

Stekes gyldne på begge sider

Når de er ferdig stekte, da har potetene kokt en stund og vi legger kotelettene på toppen av potetene

Men hvor skal vi gjøre av grønnsakene, de skal jo også på toppen

Jeg hadde en 6 liters kasserolle men skjønner at det går ikke, greit nok er jeg blond, men til og med jeg kan se at her er det ikke plass

Enten må jeg dele det opp i to kasseroller eller jeg må finne frem min 10 liter

I det jeg holder på å bytte , kommer en god venn innom på besøk. Skal du ha middagsgjester sier han. Neida, sier jeg, det er bare meg og gubben , hvorfor tror du det

Da kan alle de deilige grønnsakene legges på toppen
Gryten koker til grønnsakene er møre og potetene ferdig, da er også kjøttet gjennomkokt

Det ble så godt, nam , nå blir jeg sulten igjen, flott at nå har jeg middag til flere dager

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20973108)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20973108)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg