Samuel Bjørk, Gutten som elsket rådyr

Samuel Bjørk, Gutten som elsket rådyr

Nok en bra spenningsroman av Samuel Bjørk.

Hva skal man si når man skal skrive omtale skal tro, annet enn spennende.

Den er lettlest, fri for blodige detaljer for de som ikke liker det.

Likevel begynner det å bli litt reprise i handlingene hans, uten at jeg skal røpe noe om den.

Selv om man forstår hvordan det ikke henger sammen, er det umulig å forstå hvordan det henger sammen.

Derfor blir man holdt på pinebenken til de siste sidene slik det skal være i en krimroman.

Alle som elsker krim, bør lese de tre bøkene Bjørk har skrevet. For meg er den første aller best. Det henger en engel alene i skogen. Skulle jeg måtte velge, ville jeg nok også valgt den andre, Uglen, før den siste, men det er egentlig flisespikkeri, for de er gode alle tre.

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Vigmostad og Bjørke sine sider og de har sponset boken,

https://www.vigmostadbjorke.no/Gutten-som-elsket-r%C3%A5dyr/I9788241915031

Det er jul. En eldre mann sitter i bilen sin på vei over fjellet. Han får plutselig øye på noe i mørket der fremme, og får med nød og neppe stoppet. I snødrevet foran ham står en liten gutt. Blå på leppene. Med et rådyrhorn på hodet.

Fjorten år senere blir en ung jente funnet død i et fjellvann, ikke langt unna. Jenta er kledd som en ballettdanser. Ved bredden står et fotoapparat. I lyngen ved vannkanten ligger en side fra barneboka Brødrene Løvehjerte.

Mia Krüger jages fortsatt av tvillingsøsterens død. Holger Munch har vært ute i permisjon for å ta seg av datteren. Sammen dras de inn i denne merkelige og intrikate saken, fast bestemt på å finne en snarlig løsning. Men lite vet de.
Om hva som snart skal møte dem.

Samuel Bjørk er pseudonymet Frode Sander Øien bruker på sine krimromaner. Hans første krim, Det henger en engel alene i skogen (2013), vakte stor oppsikt internasjonalt og er solgt til 30 land. Boken ble nominert til Bokhandlerprisen i 2013, og var hovedbok i Sveriges største bokklubb i 2014. Oppfølgeren Uglen ble også en bestselger i en rekke land. Frode Sander Øien har også utgitt romanene Fantastiske Pepsi Love og Speed til frokost.

 

4 kommentarer

Siste innlegg