Kristin Harmel, Der valmuene vokser

Kristin Harmel, Der valmuene vokser

Da har jeg lest min tredje bok av Kristin Harmel. Hun har gitt ut fire på norsk. Den første er min favoritt så langt. Den likte jeg svært, svært godt. Så lenge det finnes stjerner på himmelen. Den andre heter Livet som var ment for deg. Jeg likte også den godt, men den grep meg ikke slik som den første. Den tredje heter Når vi møtes igjen. Den skal jeg kjøpe også for Harmel er en forfatter, som har historier,  jeg liker å lese.

Nå leste jeg den aller nyeste Der valmuene vokser. Det er også etter min smak en fin bok å lese og det ble vanskelig etterhvert å legge den fra seg.

Språket er litt enkelt til tider, men så lenge historien fenger meg, så er det til å leve med. Jeg er helt sikker på at veldig mange vil like denne historien fra Paris under den andre verdenskrig. Jeg føler nok at historien hennes er forenklet, at det var vanskeligere å skjule piloter, enn det kommer frem i boken, så for min del kunne hun nok gjort historien enda mer virkelighetnær. Piloten Thomas virker også å ha få problemer med å gå opp i cockpit gang på gang for å gjøre bombetokter. Det var nok litt tøffere enn hva Harmel fremstiller det som.

Men det er en fin bok og jeg anbefaler den. Jeg vet at ikke aller pirker sånn som jeg gjør og Kristin Harmel er en forfatter jeg fortsatt kommer til å lese. Jeg gleder meg til å lese Når vi møtes igjen.

Her er omtalen av Livet som var ment for deg

http://lillasjel.blogg.no/1501743921_bker_lest_juli_2017.html

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm sine sider og de har også sponset boken.

http://www.cappelendamm.no/_der-valmuene-vokser-kristin-harmel-9788202553685

Når amerikanske Ruby kommer til Paris i 1939 sammen med sin franske ektemann, ser hun for seg at de skal spasere arm i arm langs de store bulevardene. Men krigen lurer i horisonten, og snart inntar nazistene Frankrike.

Charlotte er elleve år når tyskerne kommer til den franske hovedstaden. Etter at jødene har fått ordre om å gå med den gule stjernen, kan ikke Charlotte forestille seg at det kan bli verre, men så begynner massedeportasjonene.

Thomas går inn i British Royal Air Force for å forsvare landet sitt, men da moren dør i et tysk bombeangrep, begynner han å lure på om han kan gjøre noen forskjell. Men når han havner i Paris, oppdager han en ny grunn til å slåss.

Når skjebnen bringer dem sammen, må Ruby, Charlotte og Thomas finne mot til å trosse nazistene ? og åpne sine egne hjerter ? samtidig som de kjemper for å overleve.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg