Nydelig restemiddag

De som følger meg, vet at jeg liker å lage mat.

God mat , men sjelden dyr mat.

Og jeg hater å kaste mat.

Denne dagen ble det  gjen et dypdykk inn i fryser og kjøleskap.

Etter late feriedager blir det gjerne diverse rester.

Hver gang vi har taco, fryses lompene som blir igjen.

Om det så er bare en igjen, fryses de, for etterhvert blir det flere. 

her hadde jeg tacobåter fra to forskjellige anledninger.

Noen var litt harde, noen var litt i stykker.

For meg spiller det ingen rolle.

I ovnen blir de gode .

Noen rester rømmesaus og salsa fra en kjøpepizza, setter smak.

En boks små mozzarella, 10 kr , fra fryseren, kjøpt på utgått dato.

Jeg liker godt mozzarellaosten og kjøper de bestandig hvis datoen går ut.

De er like gode smeltet, som de har vært fryst. 

Jeg blandet de med noen fetaostbiter som var igjen i et glass.

Oljen fra fetaosten, hadde jeg i sammen med fyllet. 

Slike lompebåter kan brukes vegetarisk, hvis man vil.

De kan også brukes som tilbehør, når de er fylt med grønnsaker.

Jeg hadde 2 burgere og en løvsteik i fryseren.

De ser vel ikke kjempeappetittelig ut, men de smaker godt.

Jeg kuttet de opp i små biter. 

 

 

 Diverse grønnsaker surres lett i olivenolje.

Jeg hadde gulrot, sopp, rødløk, selleri, hvitløk, paprika og en chili 

Jeg lot også kjøttet surre litt  med og hadde på oljen fra fetaosten og sausene og litt salsa 

 

Her fylles formene opp med godsakene.

Jeg har på litt rømme og salsa før osten. 

20-25 min i ovnen, 200 grader

 

Du verden det ble godt. Kjempegodt rett og slett.  

Salsarester fra boks eller glass, kan også fryses.

De har nemlig lett for å bli ødelagt, når de først er åpnet. 

 Men da må de settes inn i fryseren så de ikke faller ut igjen.

Da må du nemlig finne frem vaskefilla istedenfor.

Og lite blir det igjen å fryse.

Da ble det litt å kaste likevel. 

4 kommentarer
    1. Nam. Har aldri tenkt på at jeg kan fryse tortillalefser… Det er nok mye som kunne blitt fryst ned i stede for å bli kastet. Der har jeg forbedringspotensiale. Takk for tips! 🙂

    2. Dette så utrolig godt ut, og jeg fikk vann i munnen ;o)) Det blir sjelden restemat her hos meg, for jeg lager som oftes nok bare til den dagen. Så er det jo også bare meg selv jeg lager mat til ;o))

    3. Vera Lynn: Ja, det blir ikke mye rester når man lager kun en porsjon. Jeg er alene halve uken og da spiser jeg gjerne rester fra helgen. Det er vanskeligere å være flink med kostholdet også når jeg er alene synes jeg, alt blir så lettvint

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg