Kristina Ohlsson, Papirgutten

Kristina Ohlsson, Papirgutten

Jeg prøver å få med meg alle bøker av de forfatterne jeg liker godt og Kristina Ohlsson er en av de. Jeg synes hun får altfor lite omtale i forhold til hvor gode krimbøker hun skriver. Eneste boken jeg ikke har likt så godt. er Parasdisoffer, som handlet om en flykapring.

Men så er det så mange som skriver krim og så når jeg ikke over alle, så nå hadde jeg falt litt tilbake. Når så den nye boken Syndflod dukket opp, ja da måtte jeg ta fatt på Papirgutten først, for den ventet i hylla.

Jeg hadde også med Lotus Blues og Mios Blues på ferie, men de ble med hjem igjen. De er ikke med i serien som handler om Frederika Bergmann og Alex Recht.

Papirgutten er nå lest og den var innmari spennende. Jeg hadde litt utfordring med at boken er delt inn i deler, slutten og tidligere, men etterhvert forstod jeg at slutten er da helt i slutten på boken, så man får små smakebiter av slutten utover i boken. Men det er så mesterlig skrevet at man forstår likevel ikke sammenhengen, for den er ganske så kompleks.

Det er lite makarbre beskrivelser, så dette er gørrspennende krim som passer alle og jeg anbefaler Kristina Ohlsson til alle krimglade.

Nå skal jeg lese litt annet enn krim og så ta fatt på Syndflod. Jeg gleder meg.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Gyldendal sine sider men jeg har selv kjøpt boken.

https://www.gyldendal.no/Forfattere/Ohlsson-Kristina

Idet barna ved den jødiske barneskolen er i ferd med å avslutte skoledagen, blir en lærerinne skutt i skolegården, foran øynene på sjokkerte barn og foreldre. Samme ettermiddag forsvinner to unge gutter på vei til tennistrening. Et kraftig snøvær har rammet Stockholm og gjør letearbeidet vanskelig.
  
De to sakene blir først etterforsket hver for seg, men da myndighetene får varsel om at en israelsk etterretningsagent har reist inn i Sverige, skjønner Alex Recht og Fredrika Bergman at sakene har noe med hverandre å gjøre.
    
Dette er den femte boken i serien med politietterforsker Alex Recht og Fredrika Bergman.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg