Johanne Hildebrandt, Estrid

Johanne Hildebrandt, Estrid

Andre boken i Sagaen om Valhall. Første boken heter Sigrid.

Det er et stort persongalleri og mange fremmede ord, så jeg anbefaler egentlig å lese Sigrid først, selv om de også kan leses frittstående. Det hjalp ihvertfall meg veldig for jeg slet stort i begynnelsen av den første boken.

Det er kart foran og bak i boken og bak i boken er det også persongalleri og ordforklaringer.

Bpken er fra 900 tallets Vikingtid og ikke noe lesing for de sarte. Det var en stund ut i andre boken jeg funderte på om jeg skulle legge den fra meg for det er rett og slett barbarisk å lese hvordan de gikk frem, med tortur og drap over en lav sko. Barn, kvinner, ingen er forskånet. Her skal hele landsbyer slaktes ned så de ikke skal få yngle.  Men historien blir mer og mer spennende så jeg måtte bare få med meg hvordan det gikk med Estrid og Sigrid og Svend.

Det er tragisk at det var sånn på denne tiden og det aller tristeste er jo at i mange land fortsatte denne type nedslaktinger, enten for makt eller religion. Og det aller verste er jo at noe finnes igjen også i dag, over 2000 år etter, er det fortsatt kriger i verden rundt oss.

De som liker Ken Follets Stormenes tid, vil nok også like disse bøkene, selv om det er her kampen mellom troen på de norrøne guder opp mot kristendommen, som er fokuset.

Når jeg googler Sagaen om Valhall, får jeg opp en annen trilogi ved samme navn og forfatter og det ser ikke ut som om de bøkene er de samme, selv om begge er fra Vikingtiden og norrøn mytologi. Jeg finner vel ut av det etter hvert. Noen steder står Sigrid og Estrid som en og to, andre steder står de som nummer 4 og 5 i serien. De første tre handler om gudene og de neste handler om menneskene ser det ut som for meg.

Jeg gleder meg ihvertfall til det forhåpentligvis kommer enda en bok i serien.

Her er anmeldelsen av Sigrid:
http://lillasjel.blogg.no/1518211089_sigrid_johanne_hildebrandt.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug sine sider og de har også sponset boken.

Estrid, er den frittstående fortsettelsen av Sigrid, i serien Sagaen om Valhall. Her fortsetter kjærlighetshistorien mellom vikingtidens mest myteomspunne dronning og konge: Sigrid Storråde og Svend Tjugeskjegg. Bli med til 900-tallets vikingtid, da legendariske kongers kamper la grunnlaget for Norden, og hvor Valhalls guder ennå står sterke imot de kristne. To barn kan redde verden fra krig og kaos men striden om deres liv og sjeler er hard, og bare med maktenes hjelp kan de overleve.

Sigrid hersker ensom og mektig over sitt land i Götaland. Som mor til Svitjods blivende konge er hun sikker på sin og de gamle gudenes makt. Men en tidligere fiende har vevet et nett av løgner om henne. Datteren Estrid tas til fange og Sigrid tvinges til å innse at hun ikke engang kan stole på sine nærmeste til å redde sitt og barnets liv. Det er bare gudinnen Frøya og den mannen Sigrid engang elsket og forviste, som kan redde henne fra den skjebnen som venter.

«Denne sagaen for voksne baserer seg altså på historiske hendelser og på tross av avhugde hoder og blod som fosser, er det vanskelig å ikke la seg rive med i denne like sannsynlig som usannsynlige historien.» BTJ

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg