Stoltenbergs sildesalat

Reklame |

Gubben og jeg er glad i silderetter, da helst sild på brødskiva. Til jul bruker  jeg å lage, men jeg kan også kjøpe ferdig. Jeg liker svært godt Fjellsiild, som er med tyttebær.

Sist jul så jeg at denne boken, Sild med Thorvald Stoltenberg skulle gis ut og jeg spurte fint hos Juritzen om de ville sponse en og det ville de. Juleposten var derimot så travel så den kom først like opp i julen og da orket jeg ikke lage noe mer til jul.

Men sild er godt og sild er sunt, hele året rundt så første sildeoppskrift ble testet ut til påske. Og  den ble veldig god.

Boken har så mange fine oppskrifter, så jeg skal teste flere. Paprikasild, tomatsild, sennepssild med flere. men en av gangen.

Det er også forklaringer om hvordan rense silden for bein hvis man vil ha sild som ikke er speket. Fersk sild er nesten umulig å få tak i her hos meg, så jeg får slå til når jeg er på fiskebutikk.

Jeg startet med Stoltenbergs sildesalat.

Den ble aldeles nydelig.

4 fileter spekesild, 8 kokte poteter, 2 epler, 2 ss løk, hakket, 4-5 syltede rødbeter, 4 store eller 6 små sylteagurker, salt, hvit pepper, 1 beger rømme, 2 egg hardkokt, hakket, persille.

 

 

https://juritzen.no/boker/sild

Sild

 

Med Thorvald Stoltenberg
Thorvald Stoltenberg

Familien Stoltenberg er alle meget glad i sild. Uansett storpolitiske oppgaver har Thorvald og Jens alltid før jul tid til å lage mamma Karins sildesalat. Stoltenbergs gjester får sild på rugbrød eller som gave i hyggelige glass. Sild med Thorvald Stoltenberg er den ultimate sildeboka. Her får du 48 oppskrifter fra klassisk sursild til deilig sildepizza. Masse fakta om sildas viktigste historie og Thorvalds anekdoter. Sild er igjen trendy, og sunnere mat finnes ikke. Denne boka gjør godt for hjertet.

Jeg halverte oppskriften. Og jeg ble litt usikker på de rødbetene for jeg hadde bare vanlige skivet på glass, men tok sånn ca det som stod i oppskriften. Oppskriften leste jeg ikke nøye nok, for persillen, jeg hadde tørket, og egget, havnet i salaten, ikke oppå.

Det går veldig raskt å lage sildesalaten når man har kokte poteter og kokt egg ferdig.

Svisj, svusj, ferdig på en to tre.

Den ble så innmari god at jeg lovet gubben at denne skal vi lage flere ganger. Men jeg vil da bruke litt mer sild og litt mindre potet. Da vil den bli helt perfekt for oss. Sunt er det også, hele kroppen gleder seg. Sildesalat er også kjempegodt på hjemmebakte knekkebrød.

De som vil se far og sønn lage sildesalat kan åpne denne linken:
https://www.nrk.no/mat/stoltenbergs-sildesalat-1.10847316

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg