Det har vært tradisjon hos oss at kransekaken tar guttene i huset seg av. Jeg lager deigen og de steker. Når gutta nå har blitt voksne og flyttet ut, har fruen assistert. De siste årene har det ikke blitt noe kransekake til jul. Men så kom barnebarnet på niår og ønsket seg kransekake så da startet tradisjonen igjen. Nå kan barnebarna hjelpe bestefar å steke kransekake.
500 gr mandler 500 gr melis 2-3 eggehviter
Mandlene skolder jeg ikke. Jeg kjører de i foodprocessoren. Ikke ha for mye i hver gang, for de må ikke kjøres for lenge for da tyter oljen ut av mandlene. Deretter knar jeg deigen sammen, først med ei sleiv, til slutt med hendene. Den kan virke tørr, men når du knar den vil melisen smelte sammen med eggehvitene til en fast deig. Den får hvile over natten i en plastpose i kjøleskapet.
Vi har kjøpt en sånn sprut til kjøttkvern på kenvooden. Har man ikke det, får man bare rulle til stenger. Disse formene er nok 30 år gamle. 500 gr mandler er nok til å fylle alle formene en gang pluss litt ekstra. Jeg lagde dobbel oppskrift denne gangen.
170 grader, ca 20 min
Alle hjerter gleder seg 🙂
Kransekake er nyyyyyyyydelig <3
🙂 Etdiktomdagen:
Jeg har aldri laget kransekake, men dette så jo veldig enkelt ut… Hmmm, kanskje jeg skulle prøve meg? Ikke i år men til neste år, eller kanskje 17 mai? Ja, det skal jeg! Takk for tips 🙂
Kransekake er noe av det som er godt til jul 🙂 Liker lite andre julekaker jeg..
Blir litt søtt for meg, men det er andre i familien som liker de veldig godt 🙂 frodith:
Har du en foodprocessor eller blender å male mandlene med, er det superenkelt, bare du ikke kjører de for lenge, la de heller være litt grovmalt 🙂 lykke til 🙂 Lillja.blogg.no:
Ja, alle hjerter gleder seg over dette! Flinke dere! Her ble det mandelkjeks i år, med sjokolade.
Det er sikkert godt det også 🙂 natheless:
Hej jag hoppas du kan förstå min svenska. Men jag gjorde detta recept men mina ringar blev ihåliga varför blev dem det tror du?
Det er jeg ikke sikker på. Kan det være for mye eggehvite?