Kommer aldri mer tilbake, Hans Koppel

Det er veldig mye bra nordisk krim for tiden. Det dukker stadig opp nye krimforfattere og jeg liker å bli kjent med nye.

Kommer aldri mer tilbake, er skrevet av Hans Koppel som er et psevdonym for Petter Lidbeck.

 

Ylva er på vei hjem fra arbeid til mannen Mike og datteren Sanna. En bil stopper og tilbyr henne skyss og på den måten kidnapper de henne. Det er lite hemmeligheter i boken for vi forstår ganske tidlig hvorfor de gjør det. De holder henne fanget i en lydisolert kjeller. 

Jeg likte ikke denne boken. Det er ingen som helst etterforskning, politiet fnyser bare av ektemannen og slenger kommentarer om at han har sikkert tatt henne av dage selv, altså ingen spennende utvikling. Vi følger en journalist som graver litt i saken, men det er heller ikke noe spennende. 

Hun blir voldtatt gang på gang men det blir beskrevet mer som en fornøyelse der konen til overgriperen oppfordrer han til det. 

Det vi følger mest er hverdagslivet til Mike og datteren. Etterhvert må han innse at hun trolig ikke kommer tilbake. Så plutselig på slutten av boken bygger det seg opp en spenning om Ylva greier å rømme eller om andre finner ut hva som har skjedd, men spenningen Koppel prøver å bygge opp, blir aldri spennende, bare merkelig.

Nei, dette var ingen bok for meg. Som gemalen sa det, så er det som om Koppel har prøvd å skrive en krimbok men ikke fått det til. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg