Lys i mørket, Judith Redline Coopey

Mange kjøper ikke bøker som har glansbildeforside. Du verden hvor mange juveler de går glipp av. Denne boken kjøpte jeg på impuls hos Boklageret, tre pocket for 199,- og jeg elsket den.

I starten tenkte jeg at hmmm, er det en skolestil det her, for både språk og historie var enkel, språket forble enkelt og greitt å lese men selve historien ble mer og mer spennende og til slutt var jeg så hekta at tårene rant.

Hovedpersonen er Ann Redfield og boken handler om henne og hennes familie. De er kvekere og passifister og imot all underdanighet og tvang. De vier sitt liv til den underjordiske jernbanen. Det er en fluktrute for slaver som prøver å rømme til friheten i Canada. I starten synes jeg at alt går litt for lett, men etterhvert tilspisser det seg og blir mer og mer spennende.

I tillegg følger vi Anns familie. Hun mister moren og må ta seg av sine søsken og senere også nieser og nevøer.

Slike bokskatter elsker jeg å finne og det er nesten trist at jeg er ferdig med den. Jeg ville hatt flere bind.

sitat:

Livet. Det er vakkert når det begynner og vakkert når det slutter. Vakkert fordi det fortsetter, for når du tror det er over, har det nettopp begynt. Et liv tar slutt og et annet starter og vi er alle en del av det. Ingen er immun mot lidelsene, ingen er utelatt fra gledene.Alt er der for oss alle sammen. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg