Modig, finn ditt hverdagsmot, Svein Harald Røine

Jeg har lest Modig, finn ditt hverdagsmot av Svein Harald Røine.

Det var en inspirerende og morsom bok. Han skriver ganske så fornøyelig, men også med stort alvor,  om sin reise mot sin drøm, å bli foredragsholder, lederutvikler og coach og hjelpe folk til å realisere sine drømmer, hjelpe dem å finne det motet de trenger for å finne sin vei,

Dersom du elsker jobben din, da vil du være der ute hver eneste dag og forsøke å gjøre det beste du evner og snart vil alle andre rundt deg bli smittet av din lidenskap- akkurat som feber, siterer han fra Sam Walton, grunnleggeren av Walmart.

Selv er jeg jo uføretrygdet, men tenker at kanskje for oss som blir ufrivillig hjemmeværende, er dette med mot enda viktigere, for vi mister så mye i hverdagen, i og med at vi får begrensninger og kanskje må finne nye drømmer enn de vi egentlig hadde. Det er derfor enda viktigere å finne noe man er god til  og noe man elsker å holde på med, uansett hva det er. Det må ikke være noe man blir rik av. Det kan være skriving, maling, musikk, gå på kafe, lage syltetøy, ja hva som helst, bare det gjør oss glad.

For min del har jeg bloggen min og siden min på facebook Lillasjel, som er min lidenskap og drivkraft i hverdagen. Og det motet han skriver om at vi må finne, finner jeg der, ved å skrive til mennesker, tekste vakre bilder og tørre å dele av meg selv. Det krever mot å stå frem og dele av sine svakheter. Det gjør Røine i boken også.

Han legger ikke skjul på sine tabber og vi kan le godt av han når han tabber seg ut og når han blir satt i flaue situasjoner, nettopp fordi inspiratoren hans vil ha han ut av komfortsonen.

Sitat:

Jo mer du vil lære, jo lenger utenfor komfortsonen må du.

Et annen sitat er også ord som er viktig for meg:

Vær snill mot alle. Alle kan ha en vanskelig dag.

Dette er noe jeg er mer og mer opptatt av, for jeg glemmer meg selv ganske så ofte. Vi er så snar til å dømme andre uten å vite hva de går gjennom. Vi blir opprørt over dårlig service eller noen som ikke oppfører seg som vi ville ha gjort, så hiver vi oss over facebook og legger ut om disse situasjonene. Uten at vi kjenner vedkommende. Kanskje har de fått beskjed om at barnet deres er alvorlig sykt, kanskje har de ikke fått sovet på flere netter, kanskje har de mistet noen de er glad i og prøver bare å holde ut så godt de kan og så kommer vi der og kjefter og smeller. La oss heller tie litt mer om de episodene vi møter som ikke er høyst nødvendig å dele. Ved å dele, deler vi irritasjonen vår og vi forsøpler også våre venners dager.

Boken gav meg inspirasjon og mot, og jeg trenger det hver dag når jeg går hjemme. Jeg skal også i gang med nye oppgaver på Lillasjel som krever at jeg er modig og tør å kaste meg uti det uten fallskjerm.

Jeg likte derfor godt boken og takker Svein Harald Røine, som sendte den til meg. Dette er en bok for alle, ikke bare de som er i lederstillinger, men i hverdagen for  alle mennesker, både små og store.

Jeg anbefaler også å se de klippene jeg legger ved, lover deg at du ler godt, kjempebra foredrag.

Sitat:

De modige lever som originaler hele livet. Lev modig !

Bilde og tekst under bildet er hentet fra CappelenDamm sine sider

https://www.cappelendamm.no/

En herlig, forfriskende og innsiktsfull bok om å bli modigere. Denne boken gjør noe med deg! Anbefales!» Mia Törnblom

Tenk deg at hver dag i livet er representert av en Post-it lapp. Hver dag rives en lapp av. Den kommer aldri tilbake. Er du fornøyd med hva det står på lappene? Eller drømmer du om at det står noe annet?

For Svein Harald Røine innledet dette viktige spørsmålet en prosess der han lot seg utfordre til å takle uvante situasjoner og teste sitt hverdagsmot. Det er en historie med humor og driv, overraskende situasjoner og tankevekkende vrier. Du får nyttige verktøy til å kartlegge hva du ønsker å gjøre med livet ditt, og gode teknikker for å forankre beslutninger og mål.
En engasjerende beretning som inspirerer deg til å bli modigere, til å utfordre din egen komfortsone, prioritere det som er viktig i livet ditt, og leve mer i tråd med det du drømmer om!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg