Samtaler med katten, Eduardo Jáuregui

Samtaler med katten, Eduardo Jáuregui.

Ja, hva skal man si om denne boken, skal tro. Den er lettlest for det første. Det er en form for selvutviklingsbok der hovedpersonen blir sviktet av samboeren og trenger råd og veiledning for å komme seg videre i livet. De rådene får hun da av en katt som plutselig dukker opp og snakker til henne.

Jeg er veldig skiftende gjennom hele boken, liker, liker ikke, morsomt, kjedelig. Det er ikke noe bok som tok meg med storm, selv om det nok er mange gode råd der, ble det litt for diffust og også litt merkelig for meg. Man er innom tema som yoga og meditasjon, temaer som interesserer meg, da jeg selv mediterer mye og ser hvilket fint verktøy det er. Mindfullness med øvelser i å legge merke til livet rundt seg og maten man spiser og nyte øyeblikkene. Deretter hva man spiser og dyrevelferd, der hun plutselig bestemmer seg for å bli vegetarianer.

Noen fine sitater fant jeg:

Jeg ble en ivrig leser som leste opp mot hundre romaner i året. Derfor visste jeg at det i bøkene lå skjult både store og små læresetninger som kunne hjelpe oss å finne oss selv og se en mening i livet

Så det er vel noen fine tips i den å ta med seg hvis man står litt fast i livet og føler verden er litt vanskelig for tiden.

Sitat:

Fengselet, murene, fangevokterne, alt det eksisterer bare i hodet ditt. De finnes ikke i virkeligheten. Det eneste som trengtes for å komme seg ut av rommet, var å innse det.

Dette å forstå at mye av det vi skaper, skaper vi i eget hode og det kan endres.

Sitat:

Noen ganger her i livet, fortsatte katten, befinner vi oss i mørket og om du ikke har syn som en katt, vil enhver skygge som rører seg, fremstå som en heks til deg.

Igjen dette å forstå hvor mye vi selv kan være med å skape vår egen hverdag og at vi følger gamle tankemønstre og frykter som kanskje ikke er helt reelle.

Det er nok ikke en av de bøkene jeg kommer til å huske i fremtiden, det tror jeg ikke, men helt ok for lett underholdning.

Fin å ha med i kofferten til syden.

Boken er sponset av

https://www.bazarforlag.no/

Sara hadde aldri trodd at katter kunne snakke. Men så hadde hun heller aldri trodd at hun kunne bli lykkelig igjen. Helt til Sibylla kom inn i livet hennes. Den mystiske katten kan ikke bare snakke, hun ser også ut til å vite mer om Sara enn hun gjør selv.

Hun kjenner til Saras stressende jobb på reklamebyrået, det skrantende forholdet til kjæresten og det siste svimmelhetsanfallet. Sara har mistet all glede i livet, men med sitt skarpe blikk, sin særegne sans for humor og sin gamle visdom, hjelper Sibylla Sara med å møte utordringene og ta tilbake drømmene sine.

Møtet med Sibylla er begynnelsen på slutten ? slutten på et liv Sara ikke lenger hadde noen glede av.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg