Anthem of the Seas, Villefranche

Vi skriver 10.juli 2015 og fra frokostbordet i dag ser vi rett på den Franske Riviera. Vi er like til høyre for Nice, nemlig den lile byen Villefranche. Her har vi vært noen ganger før og her er utallige muligheter til utflukter. Monaco, Cannes og mange andre flotte steder.

Vi derimot, skal ingen plass i dag. Vi skal bare ta oss en tur i land, finne oss en kafe og se på livet.Slett ikke noe dårlig utsikt når man spiser frokost.

30 grader, det er slett ikke verst og jeg har nok jukset litt, for dette er ikke om morgenen, men om ettermiddagen og hvordan ser jeg det skal tro? Jo, for det er ettermiddagens program som står under, fra klokken 6 pm 🙂

Disse tavlene var touchskjermer. Her kunne du finne alt du hadde behov for av informasjon. Når man er ute på havet står det vindstyrke og hvor dypt det er ned, blant annet. Man kan se på kartet hvor man er og hvor man skal og hvor langt man har seilt og hvor langt man har igjen. Man kan og se hvor alle Rccl sine skip er plassert, hvilke havner de er i for øyeblikket. I tillegg til kveldens aktiviteter, osv

Da er vi på vei i land. Det ble litt ventetid på oss for å komme i tenderen for “alle” kom på en gang så det ble litt kø. Men det gikk ikke lenge før de satte inn flere tendere og tok unna køen. I Villefranche leier de båter til å ta folk i land og disse tar mellom 100 og 200 passasjerer så da går det unna. Det er en velsmurt maskineri.


I tillegg satte de inn noen livbåter for å få folk i land fortest mulig. Vi liker jo ikke å vente.


Hva gjorde vi, jo vi gikk 300 meter, kjøpte kaffe og cola til dronningen og noe mer forfriskende til herren. 1 øl, 2 bittesmå flasker cola og en kaffe, 25 euro pluss tips siden vi brukte Wifi 🙂 5,5 euro for 2 dl cola 🙂  Så jeg drakk cola for 100 kroner på et par slurker 🙂 Med andre ord, skal du på en billig ferie, ikke dra til den franske riviera, men nå skal det nok sies at de har noen få bord ved sjøkanten og det koster jo, beliggenheten.
Hjem, hjem , kjære hjem

Hjemlengselen ble stor og vi tuslet oss tilbake, men vi var ikke helt ferdig med Villefranche. Vi skulle snart se den fra en annen vinkel, nemlig fra luften.
Det får vi ta i neste innlegg.

Men før vi går opp i luften, roer vi ned i skyggen en stund. Mmmmmm, nydelig ja.

16 kommentarer

Siste innlegg