Vi gjør oss kjent på Anthem of the Seas

Vi hadde lugar helt fremme i skipet, lugar 11504. Restaurantene var helt bak. Når skipet er 347 m langt, ble det lange korridorer og god trim

.tu.no/industri/2015/04/25/cruiseskipet-er-347-meter-langt.-det-kan-navigere-med-4-centimeters-margin

I alle korridorer står det skilt om hvor du er hen i båten og en oversikt over alle steder du måtte ha interesse av å oppsøke.

Vi fant ut at den raskeste veien var å gå lugarkorridorene. Her er jeg kommet halvveis i korridoren og enda er det langt til enden. Og det var nok enda dobbelt så langt igjen til endes.

 

Starter dagen med en deilig frokost. Ostebrød med gresskarkjerner, de var så gode at jeg spiste det hver dag .

 

Første sjødager fra Southampton kan være kalde.

Da er det om å gjøre å finne seg en rolig, stille krok,noe som er en utfordring.

På dette skipet viste det seg at kampen for solsengene pågitt for fullt

Kom du på dekk klokken 9, var nesten hver eneste solseng opptatt.

Mange reserverte senger, men kom aldri, eller de hadde solsenger flere steder samtidig

Ingen gikk og plukket bort om de ikke kom tilbake.

Der er Celebrity Cruises mye bedre.

De går rundt og inspiserer, er du lenge borte, setter de på en lapp og er du ikke tilbake på neste runde, rydder de sengen din.

Det merkes og på sjødagene at det var mye folk ombord, for området rundt bassenget var ikke så mye større.

Det føltes noe overbefolket til tider.

Men vi grov oss ned og hadde det fint.

Vi ser rett opp på sjiraffen og klatreveggen

Utenfor flowrideren og Ripcorden. Alle kunne få prøve Ripcorden, det vil si vindtunnellen der du prøver hvordan det er å være vektløs, men allerede første dag var det fullbooket, så det gadd vi ikke prøve på. Først måtte man være med på et introduksjonskurs og så hadde man et par minutter å fly på.

Hadde det ikke så aller verst. God bok også.

Det var dog andre som visstnok skulle ha de beste plassene men det er ikke bestandig det er best likevel serru. Det ser ikke noe videre varmt ut der oppe, innballet i håndduker med sikkertnok varm kaffe, men gjør nok ikke noe, bare man føler man er på riktig sted.

Riktignok måtte vi gå noen meter til baren, men vi fikk også besøk av herr bar fra tid til annen, selv om utvalget var begrenset, for meg som drakk mest alkoholfritt om dagen. Men han hadde vann, og det er jo deilig.

Og her kom første utfordringen for hun som er livredd dubbedingser. Ja, hvor mange ganger jeg trykte aner jeg ikke, rart jeg ikke står der enda, men det skjedde jo ingen verdens ting. Jeg gikk ut for å hente hjelp og da hørte jeg svuuuuuuuuuusj. ………..De var automatiske.

Middag på Grande. På denne restauranten er det formell bekledning. Herrene må ha jakke. Det er dog ikke mer alvorlig enn at hvis du glemmer jakken, får du låne en som du bærer på armen og henger på stolen 😀

Varm brie

Snegler i hvitløkssaus

Lammeskank

Musichall gikk over to etasjer. Her spilte de god, gammeldags rock. Her var det også mye quiz, men vi finner de vanskelig for spørsmålene er beregnet på engelske passasjerer. Heldigvis er det slutt på den tiden når de østeuropiske trioene klimpret på gebrokkent engelsk med en rytmeboks som støtte, gjerne skjærende falsk og med de ordene de trodde de skulle synge. Musikk og underholdning er nå topp profesjonell. Jeg har og klagd tidligere år på at musikken er beregnet på den eldre garde, de over 85, men nå er det blitt musikk også for oss under 85.Jeg gjør oppmerksom på at bildene er tatt ved flere kvelder så dere ikke tror jeg drikker hele tiden 🙂

Hver kveld havnet vi i the Patisserie og denne kvelden var det noe feil med Bayleyskaffen min. Den ble tom. Derfor måtte jeg få en ny.

I og med at vi har mange restauranter og barer får man ikke så god personlig kontakt med de ansatte lenger, sånn man ofte gjorde det på de mindre skipene men vi ble nå veldig glad i Irina da, som lagde kaffe til meg hver kveld. Hun hadde bodd litt i Norge og kom med de få ordene hun kunne og det morsomste var tømmermann. Det synes hun var utrolig festlig. En kveld hun kom med kaffe og cognac sa hun, dobbel kaffe, dobbel bayleys, dobbel cognac, dobbel tømmermann 🙂

Det er mye kunst på dettte skipet også, men en annen type kunst, blant annet digitale bilder som hele tiden endres

I heisen var det store portretter av ulike dyr

Michael`s pub var en typisk irsk pub. Er ikke så glad i disse barene der det er helt mørkt inne, føler meg litt innestangt. Enda godt det er blitt røykfritt. Her inne solgte de typiske pubretter, de var ikke inkludert i prisen. Michael`s er også en av RCCl`s signaturbarer.

Timessalg. De kaller det timesalg, har store lager og fyller på etterhvert og folk handler. Hvis det er mye folk der når timen er over, ja da utvider de tiden.

Og mister rappkjeftet hadde bestandig et salgstricks på lur. Her reklamerte han for salg av solhatter for morgendagens varme i Gibraltar og likte ikke noe særlig når jeg påpekte at salget startet først etter at vi hadde forlatt Gibraltar 🙂

Her var observatoriet mitt. Her satt jeg med Bayleysen min og studerte folk, noe jeg aldri blir lei av.

Schooner bar er en bar som går igjen på alle RCCL sine skip. Før var det ganske så røykfulle men nå er det jo røykfritt inne, utenom en liten bit av casinoet. ute er det et par områder der det er lov å røyke.

Schooner bar har båttema. Taket på baren er formet som en båt og menyen på denne var fra gamle Rccl skip som Nordic Prince. Drinkene var veldig kostbare ombord 12 dollar var vanlig pluss 15 % tips, med høy dollarkurs, nærmer det seg norske priser.

Appletini for dronningen

På Schooner blir det ofte spilt piano eller som her, gitaristen fra We will rock you, det ene showet ombord.

Dronningen prøver pulslampen. Den blinker i takt med pulsen din.

Det var og mye interaktiv kunst ombord,men mangler bilder av de. Der kan du være med på å endre bildet selv, noe særlig barna syntes var fabealktig

På 11. og 12. dekk var det Adventure Ocean, barnehagen. Her kunne man plassere barn i alle aldre.

Det er mange etasjer. Heisen går til dekk 15

Enn annen vi møtte i heisen

Mannen hører ikke med til utstillingen 🙂

Her er et eksempel på den digitale kunsten ombord. Disse tre bilene er de samme, men de endrer seg hele tiden. Hvor vakkert det er, ja det er vel en annen sak.

Jeg hadde lastet ned en app på min Ipad før jeg kom ombord. Jeg kunne logge meg på Royal Iq uten å ha tilgang til internett. Her kunne man booke restauranter, show, osv. Men de har nok oppstartingsproblemer for vi fikk kun opp middag eller klokken 21. Vi vil spise ca 18.30 og gikk direkte til restaurantene og det var god plass, så det er nok noe tull i bookingsystemet.

Ellers synes jeg hele bookingen er noe tull. De reklamerer med at nå skal man kunne spise når og hvor man vil og gjøre det man vil, når det passer en og så legger de opp til at man må booke tid. Hvem gidder å planlegge ferien ned til den minste detalj. Hovedattraksjonen We will rock you, war fullbooket første dag, men vi kom inn ved å stå i kø et kvarter før.

Her står alle dine aktiviteter, fra utflukter til middager og show.

En liten nattmatbit

Natta. Man blir trøtt av alle inntrykkene.

Fortsettelse følger 🙂

8 kommentarer
  1. kjempe fin blogg! kos deg masse videre i sommer! 🙂 gjerne besøk bloggen min klem<3

  2. Kan være greit å gå litt etter all den spennende maten der…:)) Utrolig masse flotte bilder som det var gøy å se her…Tåpelig å holde av solsenger om en ikke skal bruke dem…sånn er det jo ofte ved bassengene i syden også 🙂 Fortsatt fin kveld ..eller god natt :))

  3. annebe: Ja, det var mer frekk oppførsel her enn ved noen av de andre turene vi har hatt. Flere la til og med ting og tank på tomme senger så ingen skulle legge seg ved siden av dem.. Natta 🙂

  4. Ja, her var det jammen mange inntrykk 😀 Og mange fristelser 😀
   Det var jo før i tiden at cruise på en måte var forbeholdt pensjonistene. Det var jo de som hadde tid og penger nok. Derfor var det nok mest lagt opp til den aldersgruppen før. Nå må de jo modernisere seg kraftig, for å holde tritt med pengesterk befolkning i alle aldre, inkl. småbarnsfamilier 🙂
   Ser ut for at det er noe for enhver smak der ja 🙂
   Jeg synes det er en uting at folk kommer og legger beslag på solsenger, sånn i tilfelle de skulle ha lyst å sole seg et par minutter i løpet av dagen. Det er jo sånn i Syden også. Jeg ville aldri hatt hjerte til å gjøre akkurat det jeg. Det er dødsfrekt!!!! Jeg tror for fremtiden, at jeg skal følge litt med på det, og så når jeg ser noe sånt, så skal jeg gå forbi solsengen med noe fargesterk drikke i hånden, og være “litt uheldig”. Det vil jo ikke hjelpe selvsagt, men en liten søt hevn ville det jo likevel være 😉
   Ser jo at dere hadde det kjekt uansett, og det er jo det som er viktigst 🙂

  5. Eva: Ja, et cruise koster jo faktisk mer før i tiden enn det gjør i dag, så det er helt klart blitt rimeligere. Det er vel derfor de har så store båter også,f or å få mest mulig folk ombord til å bruke penger. Og ja, vi koser oss overalt vi 🙂

  6. Vanja: Ja, det er jo det de reklamerer med men når man kommer ombord skal man booke alt liksom. Det blir feil. Før så hadde vi et bord i restauranten som var vårt hele cruiset. Det går jo ikke nå når man spiser på ulike. På teateret var det den som kom først som fikk plass og slik bør det være. Ikke at de skal sitte hjemme og booke plass og når tiden kommer, møter de gjerne ikke opp.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg