ANDEBRYST MED OVNSBAKTE GRØNNSAKER

Søtpotet, kålrot, rødbeter, rødløk kuttes og legges i form. Tøm over litt olivenolje og salt og pepper. Det var første gang jeg prøvde meg på rødbeter og det smakte veldig godt og skal brukes mer. 200 grader 30 min

Potetstappe med en halv søtpotet. Bestandig når jeg lager potetstappe lager jeg så mye at jeg har til en ekstra dag. Kok grønnsakene møre, spe med en klatt smør og melk eller en blanding av fløte og vann, som jeg bruker. Stampes. Ikke salt før til slutt for poteten kan bli seig som lim. Vær og forsiktig med stavmikser for enkelte potetsorter tåler lite før den blir seig.

Andebrystet kuttes med en tapetkniv. Hvis en kjøkkensjef ser dette, så griner han nok, men det ble helt fint for min hjemmemiddag.  Krydres og stekes på begge sider. Jeg bruker vegetabilsk olje for å få sprøtt skinn . And er godt når den er rosa inni, men det er jo en smakssak. La den hvile før du spiser.

Den beste stappen jeg noengang har lagd. Heretter blir det bestandig litt søtpotet i potetstappen her i huset.

Dette ble virkelig godt. Jeg er blitt hekta på andebryst, noe av det beste kjjøttet jeg får.

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

#and #rødbeter #søtpotet #potetstappe

2 kommentarer
    1. frodith: jeg elsker and, det er så nam:) Jeg hamstrer når jeg er i Sverige. Ca 100-120 kr kg der for bryst, frossent. Andelår er og godt, men de må stekes lenger for å bli mør. Sist jeg hadde det, la jeg dem i sousvidekokeren min i 5 timer på 71 grader og da ble de veldig møre og gode, men bryst er jo gjort i en fei:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg