NORWEGIAN SPIRIT FRA VENEZIA TIL BARCELONA

17.juli 2014 går vi ombord i  Norwegian Spirit i Venezia, klar for 12 dager i Middelhavet med god mat, godt selskap, store opplevelser og masse sol og varme.

Vi går fra Venezia klokken 01.00 om natten.

Vi dro rett fra flyplassen til skipet og gikk ikke i land igjen, men legger ved linken fra forrige gang vi var i Venezia for to år siden.

Resten av reisefølget valgte å ta turen inn til byen så var bestemor (Meg) og bestefar barnevakt istedetfor. Det var vår 5.tur til Venezia, og det blir nok også flere ganger.

 http://lillasjel.blogg.no/1344861241_venezia.html

Markusplassen, Dogepalasset og man ser så vidt Sukkenes bro til høyre for Dogepalasset, mellom palasset og neste bygning

Vi satt oppe og så utseilingen fra Venezia i mørket og det var stemningsfullt og vakkert. Bildet er lånt fra Internett

 

De to neste dagene er vi i sjøen. Det er deilig. Da har vi to dager å slappe av på. Fin start på ferien.

Utsikten er helt nydelig. Jeg elsker å være ute på havet, ja når det er så stille og fint som det er i Middelhavet.

Vi hiver litt mat på grillen.

Vi bader og koser oss og nyter at ferien har startet og vi er på vei ut til nye eventyr. Vi skal innom 9 byer og  6 land på 12 dager

Første stopp er Pireus, havnebyen til Aten. Vi velger å ikke dra inn til Aten denne dagen, men rusler en tur i Pireus. Pireus er vel ikke all verdens mest spennende by, men vi får oss en spasertur, er innom en kirke, shopper litt og sitter på kafe og koser oss:) Når jeg nå googler litt i etterkant , ser jeg at det nok er en del å se i denne byen også, men ikke hver dag man vil ha masse sighseeing.

http://www.piraeus-greece.org/attractions.html

Var så koselig disse to som var omringet av en masse duer, der de satt og skravlet på formiddagen

 Jeg forstod vel ikke elt hva denne stolen gjorde midt i gaten. Den var lenket fast.

 
 The church of Saint Nickolas. Bildet er lånt fra Google.

Det slår meg litt merkelig at i løpet av sommeren har jeg besøkt tre kirker med innslag av blått:) Først kirken i Altea i Spania, så denne og om to  havner er vi i The blue Mosque i Istanbul

http://lillasjel.blogg.no/1407923286_albir_altea_og_calpe.html

Bildet er lånt fra Google

Mandag 21.juli ankommer vi Kusadasi i Tyrkia. Vi legger til midt i byen og det er bare et par minutter å spasere til sentreum.Her kan man oppleve den tyrkiske kulturen med en passe liten bazar. Nok til at man kan få prøve å prute litt og høre på  litt mas. Man kan og delta på mange utflukter I Kusadasi, som Ephesos og badeland. Koselig tyrkisk by.

http://www.nazar.no/kusadasi

 

Vi nærmer oss Istanbul

Vi hadde planer om å besøke både den blå moskeen og Sofia Hagia, men det ble for travelt. Det er varmt midt i juli og det er overbefolket med lange køer. Vi tar en ting i gangen og denne gangen ble det Mosquen.

Sultan Ahmed-moskeen er en stor muslimsk moske, kledd i blå tegl, som står i Istanbul, Tyrkia. Den var bygd mellom 1609 og 1616.
Vi dro på egenhånd, med taxi 10 euro en vei og de ville ha 20 tilbake. Neste gang vil jeg ha en guided tur, for det er travlere å dra på egenhånd. Mye bedre å sette seg på en buss og bli fraktet dit man skal og man får masse informasjon som man ikke får når man drar på egenhånd.

Vi nærmer oss Mykonos, Hellas, en vidunderlig by for et dagsbesøk


Vi koser oss med å kikke i alle de små fine butikkene som er her og sitter på uterestaurant og bare nyter ferien.

Etter Mykonos blir det igjen en dag i sjøen. Ungene koser seg i sjørøverland.

Vi voksne vil ha litt større basseng.

Vi rydder litt i biblioteket

Vi spiser god mat og går i teateret på show

 

Vi passerer Etna om kvelden og ser at den er aktiv. Det lyser rødt midt inne i fjellet.

Vi ankommer Napoli. Er man i Napoli kan man dra på mange utflukter. Tidligere har vi vært i Pompei, på Capri, i Sorrento og vi har sett på at de har laget Mozarellaost. I dag er det shopping. Den yngre feminine garde shopper klær, vi voksne damer shopper mat og herrene sitter på restaurant og drikker øl. Det kaller vi arbeidsfordeling.

På havna i Napoli har vi selskap av et av  Royal Caribbeans skip, Liberty of the Seas, Det var visst en tanke større enn vårt. Vi har den lille fiskeskøyta på høyre siden av bygget.

Fra Petersplassen

Vi tar de Italienske byene etter tur. Napoli, Roma og Livorno. Vi legger til i havnebyen til Roma, Civitavecchia. Roma er jo en fantastisk by og vi har vært der 4 ganger. To ganger på utflukt og to ganger på egenhånd. Det er fint å dra på egenhånd i Roma for alle severdigheter ligger ganske tett. Man kan lett gå fra Colloseum til Trevifontenen, Spansketrappen, Piazza del Popolo, Piazza Navona og deretter over Tiber til Vatikanstaten. Eller man kan ta en taxi, koster ikke mange kronene hvis beina er slitne i varmen. Denne gangen dro vi ikke inn til byen, men valgte å bli på skipet. Vi hadde vel egentlig bestemt oss før vi dro at denne turen skulle vi mest av alt ta livet med ro.

 

Firenze

Vi er i Livorno. Også en havn med massevis av utfluktsmuligheter. Cique Terre, Pisa, Sienna, og Firenze med mere. Jeg hadde ikke vært i Firenze og hadde bestemt meg for en heldagstur dit, med god tid på egenhånd. Den turen ble kansellert så jeg valgte en kortere tur og du verden så hektisk. Altfor liten tid. 2 timer på egenhånd, det er jo ingenting. Vi nådde å spise en fantastisk lunsj og så sprang vi nesten for å se Pallazo Vecchio og skulle gjerne sett broen også, Ponte Vecchio, men det nådde vi ikke. Synd. Jeg må tilbake hit en gang til.

Vi er på den Franske riviera

Siste stopp på turen vår er Frankrike, Toulon er havnebyen til Marseille. En kjempekoselig by. Skipet ligger like ved sentrum, kun 5 minutters spasetur. Vi kommer gjerne hit igjen.

Farvel solstoler

Farvel lugar 8508

Farvel cruise nummer 12, 17.-.29. juli 2014

Flere bilder kommer senere fra Istanbul,Mykonos, Firenze og Toulon pluss et par innlegg om hvordan en vanlig cruisedag arter seg.

#cruise #Norwegian Spirit # Norwegian Cruise Line # Middelhavet

10 kommentarer
  1. Det så og hørtes fantastisk ut. 6 land på 12 dager er litt i overkant av hva jeg hadde orka for øyeblikket, men…:)…og duer er det over alt…Flotte bilder 🙂

  2. Herlige Italia! Og resten av turen din ser fin ut også. Den røde bygningen til høyre på Venezia bildet er hotellet hvor jeg har bodd. Flott beliggenhet i en vakker by. Jeg liker også Roma veldig godt, og skulle gjerne dratt dit utenom turistsesongen. Det ser herlig ut med cruise. Mange land og byer dere kommer innom, og så kan du sove deg fra sted til sted. Genialt 🙂

  3. annebe: Ja, det kan være travelt, men man velger selv hvor man vil gå i land. I år valgte jeg å være på skipet noen dager mens vi var i land, for det er så deilig når resten av passasjerene er i land og du har båten for deg selv:)

  4. Siv Svanem: Ja, det er lov:) Jeg er veldig takknemlig selv for at jeg får dra.:) Det er en fin ferieform og ikke så dyrt som folk tror. Man kan få en uke med fly for 10 tusen pr person og da er jo all maten med og fly og transport og full pakke.

  5. Hei-hei, jeg har vært i Pireus, og husker det bare som et sted vi tok båten videre liksom.. Og en puslete by…men vi så vel ikke stort rundt oss heller.. Venezia husker jeg også som veldig koselig 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg