Nok et dypdykk i grønnsakskuff og fryser en dag jeg ikke gidder på butikken og handle.
Hva fant jeg. En lammesteik, halv pris, utgått dato, i fryseren, pluss en boks fløte. Har jeg fløtebokser som går ut på dato, fryser jeg dem, nettopp til slikt bruk.. I grønnsakskuffen, løk. og hvitløk På benken et par champignon. I tørrmatskuffen, et glass hermetiske paprika, innkjøpt i Sverige for nærmere et år siden, to bokser hermetisk tomat. Og så poteter da, jeg er så glad i potetstappe, nam
Løk kuttes
Hermetiske paprika, kjempelurt å ha i skapet, veldig god i bacalao
Champignon, ikke noe næringsrik, men godt
Surres mykt
Lammesteiken kuttes i biter og tømmes i gryten
Kokes en liten time
Det ble godt det. Jeg sier det igjen, jeg har ikke noen fancy oppskrifter, mye blir reprise, men det er sånn jeg lager mat. Velbekomme
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Ser heilt nydelig ut.. Perfekt etter mine auger.. Ikkje gane, sidan eg ikkje likar lammesmaken.. Men lett å putte ein annan type kjøtt i.. Herleg!!
karenmarenmette: Men fint med et kjøtt som kan koke litt lenge så man får god kraft:)
Det høres ut som om du lager mat på samme måte som meg. Mye instinkt og magefølelse og en hel del mindre kokebøker.
Smaker denne gryten mye lam, er glad i gryter selv, men samboeren er ikke for glad i smaken av lam.
Karoline Johannesen: Ja, den smaker lam, som hvis han ikke liker det, så vil jeg nok ikke anbefale den:)
Da får jeg nok prøve noe annet eller på noen andre. Eller lære han å like lam i små posjoner 😛
Karoline Johannesen: Ja, du kan jo bruke andre typer kjøtt, men ikke kylling eller kalkunfileter for de vil koke i stykker, men både oksebog eller svinebog.