Ja, det nærmer seg jul igjen og vi er i gang med litt forberedelser
Syltaflesk lager man med 10 minutters arbeid, men det tar litt tid å koke og presse
Du trenger 1 stk svineribbe, jeg kjøper en tynn en, uten bein
Denne var ferdig krydret, men det spiller ikke noe rolle, kan godt være ukrydret
Det eneste jeg bruker er getatinpulver, salt og pepper
Jeg er ikke så glad i disse julekrydderne
Kok ribba ca 1 time, la den avkjøles i kraften
Når den er lunken, skjærer du av svoren og legger den i bunnen av en brødform
Skjær opp resten av ribba i skiver
Jeg la silikonbakepapir i formen for da var det lett å ta den opp igjen
Legg kjøtt, gelatinpulver, salt og pepper lagvis
Jeg lot den stå noen minutter, ca 20 min, med litt press på, før jeg satte den i vannbad i ovnen i 1,5 time, 175 grader
Bruk ikke varmluft for da er det lett at den blir for stekt og dekk de gjerne til i ovnen.
Når den var ferdig stekt lot jeg den igjen stå på benken ca 20-30 min før jeg la press på.
Jeg la et bakepapir på toppen og satte en brødform oppå der igjen og så la jeg melposer på til press
Sånn stod den kaldt over natten
Nydelig syltaflesk og velger du en ribbe med lite fett, får du jo et syltaflesk med lite fett
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
#syltaflesk #jul #pålegg
Jeg elsker sylte og dette så godt ut, selv om du ikke bruker oppskrift….:-)
deveny: Ja, det er innmari godt. først lagde jeg en og den var så god at jeg måtte lage en til:)
Har aldri smakt det, men det høres godt ut. Jeg liker jo vanlig sylte. Er det lik det – eller?
Torhild Elisabeth Granli: Helt likt ,bare enklere å lage fordi man bruke svineribbe, så slipper man rensking av kjøtt. Jeg bruker ikke julekrydder for det er jeg ikke noe glad i
Denne varianten må jeg prøve Mariann.Nam nam
Innmari lettvint
Torill Øines:
Hvis du istedet for gelatinpulver, bruker svor som males (foodprossesor el.lign,) kan den fryses uten å gå i oppløsning
Lisbeth Sandaker Hernes: Det hørtes ypperlig ut
Takk for tipset 