SYLTAFLESK, HJEMMELAGD, LETTVINT

Ja, det nærmer seg jul igjen og vi er i gang med litt forberedelser

Syltaflesk lager man med 10 minutters arbeid, men det tar litt tid å koke og presse

Du trenger 1 stk svineribbe, jeg kjøper en tynn en, uten bein

Denne var ferdig krydret, men det spiller ikke noe rolle, kan godt være ukrydret

Det eneste jeg bruker er getatinpulver, salt og pepper

Jeg er ikke så glad i disse julekrydderne

Kok ribba ca 1 time, la den avkjøles i kraften

Når den er lunken, skjærer du av svoren og legger den i bunnen av en brødform

Skjær opp resten av ribba i skiver

Jeg la silikonbakepapir i formen for da var det lett å ta den opp igjen

Legg kjøtt, gelatinpulver, salt og pepper lagvis

Jeg lot den stå noen minutter, ca 20 min, med litt press på, før jeg satte den i vannbad i ovnen i 1,5 time, 175 grader

Bruk ikke varmluft for da er det lett at den blir for stekt og dekk de gjerne til i ovnen.

Når den var ferdig stekt lot jeg den igjen stå på benken ca 20-30 min før jeg la press på.

Jeg la et bakepapir på toppen og satte en brødform oppå der igjen og så la jeg melposer  på til press

Sånn stod den kaldt over natten

Nydelig syltaflesk og velger du en ribbe med lite fett, får du jo et syltaflesk med lite fett

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

#syltaflesk #jul #pålegg

8 kommentarer

Siste innlegg