LAMMEKJØTTBOLLER I TOMATSAUS MED POTETSTAPPE

LILLASJEL på facebook: http://www.facebook.com/Lillasjel

Jeg liker å lage maten min selv så stort sett gjør jeg det, men jeg er slett ikke fanatisk, så innimellom bruker jeg ferdigmat ,og særlig hvis det er halv pris fordi det går ut på dato. Da smaker det ekstra godt, nesten som julekvelden:)

Denne gangen hadde jeg en pakke lammekjøttboller fra Rema 1000 og de er faktisk innmari gode

Champignons, gulrot,paprika, løk, aubergine, 2 fedd hvitløk, 1 liten chili,2 bokser hermetisk tomat

Hjemmelagd potetstappe

Jeg kokte ekstra mye potetstappe, for jeg skulle bruke restene av den dagen etter.

Skrell og kok poteter, stamp dem, med en stor klatt smør og spe med melk forsiktig, til den blir fin og glatt og passe tykk.

Ikke salte den før du er ferdig å stampe for den kan bli seig

Jeg salter auberginene ca 10-15 min og skyller den for å få bort eventuell bittersmak, sikkert ikke nødvendig, men jeg gjør det likevel


Mens potetene koker, forbereder du resten. Hakk de grønnsakene du vil ha

Surres så vidt myke, skal ikke brunes

Ha i tomatene og la det koke 20 min, ha i kjøttbollene og la det trekke sammen ca 10 min til

Lammekjøttboller i tomatsaus med potetstappe

 

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg


6 kommentarer

Siste innlegg